AKP Zonguldak milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar İlçeSeçim Kurulu'nda Mazbatalarını aldılar.


Açıklama yapan Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, 
"Bugün sayın vekillerimiz ile beraber 24 Haziran seçimleri sonrasında üç milletvekilimiz mazbatalarını az önce Yüksek Seçim Kurulu'ndan aldık. Öncelikle kıymetli vekillerimi tebrik ediyor ve onların mazbatalarını milletvekilliklerinin hayırlı olmasını diliyorum. Tabi yoğun bir seçim süreci yaşadık. Sayın vekillerimiz ile gece gündüz çalıştık ve milletvekillerimizi şu anda meclise gönderiyoruz ve bugün itibariyle Mazbataları aldık ve inşallah çarşamba günü  Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sayın vekillerimiz görevlerine resmen başlamış olacaklar. Ben tekrar kendilerine bundan sonra başarılar diliyorum. Hayırlı olmasını diyorum Zonguldak'ımıza. Hepsinin Allah yar ve yardımcısı olsun." dedi.

Ak Parti Ak Milletvekili Hamdi Uçar da yaptığı konuşmada;
”Sayın il başkanımızın ifade ettiği gibi Yüksek Seçim Kurulu'nda mazbatamızı aldık. 24 Haziran seçimleri sonrasında ifade ettikleri gibi yeni bir dönem başlıyor şehrimizde. Seçilen tüm milletvekili arkadaşlarımız şehrimize ve ülkemize hizmet etmek için var gücümüzle çalışacağımızı ifade etmek istiyoruz. Bugüne kadar teşkilat üyelerimiz hızlı bir şekilde sahada ve meydanlarda çalıştı ve ben onlarla tüm arkadaşlarımı tebrik ediyor kutluyorum."dedi.

Ak Parti Vekili Ahmet Çolakoğlu yaptığı konuşmada;

”24 Haziran gerçekten Zonguldak'ımız için çok iyi oldu ve milletvekilleri olarak Ankara’da olacağız. Öncelikle Zonguldak halkına buradan çok çok teşekkür ediyorum bizlere gösterdikleri destekten dolayı. Biz de hep beraber Zonguldak için elimizden geleni yapmak için gayret sarf edeceğiz. İnşallah güzel bir dönem olacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde ilk milletvekili olmak bizim için ayrı bir gurur ve onurdur ve bu süreci çok iyi değerlendireceğimizi, hem cumhurbaşkanı hem hükümetin hem de milletvekili ile beraber umut ediyoruz. İnşallah çok güzel hizmetleri Zonguldak için başaracağız" dedi.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen de yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“24 Haziran seçimleri neticesi olarak teşkilatlarımız ile birlikte il başkanlığımız ve milletvekillerimiz ve sizlerle birlikte Seçim Kurulu'ndan Mazbatalarımızı aldık. İnşallah bundan sonraki süreçte çarşamba günü il başkanımızın belirttiği gibi kayıtlarımızı yaptıracağız ve 8 Temmuz’da Meclis’te yemin töreni yapıp çalışmalara başlıyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi Zonguldak halkımıza müteşekkiriz. Onların oylarını alın teriyle beraber hizmet olarak götürmek için elimizden geleni yapacağız. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Hem gerçekten Cumhurbaşkanımıza göstermiş olduğu yüksek devletçi ve milletvekili diye arkadaşların göstermiş olduğu teveccühe teşekkür ediyoruz. Halkımıza layık olmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Hükümet ile beraber Zonguldak’a hizmet edeceğiz. Zonguldak’ta ortak aklı kullanacağız ve hep birlikte bunu başaracağız. Düşüncemiz budur, nefsimizi  aklımızı öne alacağız. Bundan sonraki dönem budur çünkü dünya ile yarışacağız. Bu seçimler gerçekten önemli seçimlerdir. Ve Zonguldak halkı bunu doğru farkına vardı ve gereken desteği verdi. Onlara minnet ve şükran borcumuz var. Hep birlikte ödeyeceğiz arkadaşlarım ve teşkilatlarımız ile birlikte. Bu zafer milletin zaferidir. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cenabı Allah mahcup etmez bizleri onlara karşı." dedi. 

Polat Türkmen ayrıca gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplandırdı. CHP Zonguldak milletvekili Ünal Demirtaş’ın Zonguldak ve güç birliği konusunda önerisini değerlendiren Polat Türkmen; "Zaten bizim yıllardan beri yaptığımız buydu, ortak aklı devreye sokmaktı. Zaten bizim yaptığımız bir uygulamadır." diyerek cevapladı.

Türkmen ayrıca; aralarında ağabey-kardeş ilişkisinden daha çok kardeşlik ilişkisi olacağını ve hepsinin amacının hizmet etmek olduğunu kaydetti.