Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk AKP Genel Merkezi tarafından görevden alındı… Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz topun ağzında…

AKP’DE DEPREM!

Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Cumartesi yaşanan olayla sarsıldı. Bir süredir görevden alınacağı konuşulan Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, AKP genel Merkezi’nin talimatıyla görevden alındı. İl Başkanı Zeki Tosun’a gelen talimatın ardından Zonguldak’a davet edilen Vedat Öztürk, hem partiye hem de Gökçebey Kaymakamlığı’na istifa dilekçesini verdi. İstifanın ardından yeni Gökçebey Belediye Başkanının kim olacağı netlik kazanmadı. Mevzuata göre Zonguldak Valiliği yeni Gökçebey Belediye Başkanının belirleneceği meclis toplantısı için gün belirleyecek. Bilindiği gibi Gökçebey’de AKP’nin 5, CHP’nin 3 meclis üyesi bulunuyor. 

SIRA KERİM YILMAZ’DA MI?

Öte yandan parti içi kulislerde Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz’ın da görevden alınabileceği konuşuluyor. Bir süre önce İçişleri Bakanlığı, Kerim Yılmaz’ın ilçede yaptığı kat artırımları nedeniyle haksız rant yarattığı soruşturma izni vermişti. Aynı Bakanlık, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir için soruşturmaya gerek karar kılmıştı. Ankara kaynaklı bilgiler, Kerim Yılmaz’ın görevden alınma kararının ülke genelinde yaşanan siyasi gelişmeler yüzünden ileri bir tarihe ertelendiği yönünde.