AKP’DE YENİÇERİ İSYANI Adalet ve Kalkınma Partisi’nde muhalif kanat düğmeye bastı. Bir süredir sessizliğini koruyan muhalifler, Merkez İlçe yönetimi konusunda fikir ayrılığına düştükleri İl Başkanı Zeki Tosun’u hedef tahtasına koydu. Medya ayağıyla taarruza geçen muhaliflerin ayaklanması “Yeniçeri isyanı” olarak adlandırıldı. İlginç olan, isyancı yeniçeriler arasında halen görevde olan il yöneticiler de var.
KARAGÜZEL DE KARA LİSTEDE AKP Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Doktor Ömer Selim Alan ve Teşkilattan Sorumlu il Başkan Yardımcısı İskender Acir’in başını çektiği harekette partinin farklı kademelerinde görev alan Yahya Ertem, Yaşar Gök, İsmail Çamur ve Yusuf Gülay da bulunuyor. Özellikle Mustafa Çağlayan başkanlığında oluşturulan yeni yönetime vermek istedikleri isimlerin kabul görmeyişinin ardından düğmeye basan muhalifler, AKP’nin etkin isimlerinden Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Abdullah Karagüzel’i de partide istemiyor.
“HAKKIMIZDA HAYIRLISI” Bu çerçevede AKP Genel Merkezi’nde Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısına kadar ulaşan “Yeniçeri” grubu bazı belge ve bilgilerin yanı sıra fotoğraflarla mevcut yöneticileri şikayet etiler. Şikayet konusu en ilginç belge ise bir parti yöneticisin 6 yıl önce içki içerken çekilmiş bir fotoğrafı. Öte yandan yerel basına da yansıyan “Yeniçeri İsyanı” nedeniyle Ömer Selim Alan dün sosyal medya hesabında “Hakkımızda hayırlısı” yazan bir ileti paylaştı. Alan’ın başlattığı muhalif hareketin kamuoyu ve parti tabanında nasıl bir etki yaratacağı ise merak konusu.