AKP Genel Merkezi tarafından 81 ilde gerçekleştirilecek olan   “Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Formu toplantılarının ilki Zonguldak’ta başladı. AKP Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı 24. Dönem Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı’nın katılımı yapılan toplantının ile iki oturumda gerçekleştirilecek toplantınınmoderatörlüğünü Prof. Dr. Hakan Sarıbaş yaptı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AKP Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, üniversitenin desteğini arkalarına aldıklarını, Zonguldak'ın ekonomisine yön veren kuruluşlarla birlikte toplantıyı yapacaklarını söyledi.
AK Parti Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı 24. Dönem Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı, yaptığı konuşmasında Türkiye'nin her bir şehrin birbirinden farklı ekonomik ihtiyaçlarının bulunduğunu ve bu ihtiyaçların karşılanmasının önemli olduğuna vurgu yaptı. 81 ilin sanayiden eğitime fotoğraflarının çekilerek hükümetten öncelikli beklentilerini ön plana çıkartmayı hedeflediklerini vurgulayan Fındıklı,  “Her ilin sanayiden, tarıma, turizmden eğitime kadar fotoğraflarını çekerek geçmişte yapılan ve hala memnuniyet duyulan işlerin, inşa sürecinde olan alt yapı ve üst yapı çalışmalarını, yatırımları ve vatandaşın hükümetten öncelikle beklentilerini ön plana çıkartmayı amaçlıyoruz. Üç aşamalı olarak bu projeyi yürüteceğiz. Birinci aşamada ilk ayağını teşkilat mensuplarımızla birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu toplantılarda partimizin illerdeki temsilcileriyle bir araya geliyoruz. Ve her ilin mecut siyasi ve sosyo ekonomik durumu nezdinde ihtiyaç duyduklarını masaya yatırıyoruz. İkinci olarak iş çevreleri, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştireceğimiz toplantıda, şehirlerde ekonomiyle ilgili kesimlerin görüşlerine yer vereceğiz. 
Üçüncü aşamada anket çalışmalarıyla halka direk bizim dışımızda yapılacak yüzyüze anketlerle her ilin ekonomik perspektifini ve önceliklerini, en birinci ağızdan görmek ve duymak istiyoruz. Şehirlerin ekonomik beklentileri forumunda şehir bazlı bir ihtiyaç beklenti çalışması yapılarak Türkiye ekonomisinin makro düzeyde gösterdiği başarılı performansın görünürlüğün ve etkisi somut bir şekilde artırılacaktır. Bunda ülke ekonomisi adına ciddi önem taşıyan şehirlerin ekonomiye ivme kazandıracak simge yatırım ihtiyaçları gün yüzüne çıkacaktır  Vatandaşlarımızın kendi illerinde hangi yatırımı veya projeyi görmek istediğini öğrenecek olmamız en temel kazanımlarımızdan birini oluşturuyor. Seçim öncesinde seçmenlerin beklentilerini ve taleplerini önceden belirleyerek seçmenlerin yaşadıkları şehirlerden, ulusal ekonomik gelişmeyi yerel bazda hissetmelerini sağlayacağız. Bİzi diğer partilerden ayıran ve farklı kılan politikalarımızın halkın beklentilerine göre şekillendirip, uygulayan bir parti olmamızdır.”