Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, AKP İl Başkanı Zeki Tosun ile birlikte belediye binasında basın toplantısı düzenledi. 

Özel Halk Otobüsleri işletmecisi Sıtkı Velioğlu'nun intiharının ardından halk otobüsleriyle ilgili bir sorun yaşanıp yaşanmayacağını ilişkin soruyu yanıtlayan Başkan Selim Alan, "Firmadan bize gelen bir sıkıntıda yok. Valilik tarafından devam ettiği için süreç bizim dışımızda. Süreç bitince göreceğiz onu şimdiden konuşmak çok mantıklı değil. Borç olduğu zaman belediye zaten tahsil eder. Şu an bizim halk otobüsleriyle bir sıkıntımız yok. Firmanın bize borcu yok. Zaten bir sıkıntı olduğu zaman şeffaf bir şekilde sizlerle paylaşıyoruz" dedi.

Alan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak ziyaretinde belediyeye maddi destek istediğini belirterek, 
“Cumhurbaşkanının talimatlarıyla Maliye Bakanı Lütfi Elvan'la görüştük. Bakanımıza durumumuzu anlattık. Biz istedik, bekleyeceğiz. İnşallah yardımcı olur" şeklinde konuştu. 

AKP içinde hain olduğunu söyleyerek partide ywni bir tartışma başlatan Selim Alan, bu yönde sorulan soruyu ise şu şekilde yanıt verdi: “Vermek istediğim mesaj anlaşılmadı. Bunu hala kaşımak isteyenler var. Kol kırılır yen içinde kalır”