Zonguldak Belediye Meclisinin bugünkü oturumu tartışmalara neden oldu. Geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanı Muat Pulat’ın kendisi için “Ucube ve Mefta” sözünü kullanmasına tepki gösteren Belediye Başkanı Selim Alan, “Şenol Şanal, Muharrem Akdemir ve Hamdi Ayan da onun gözünde mefta sıfatına giriyor” dedi. 
Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, ise İl Başkanı Murat Pulatın gözünde seçimi kaybedenlerin ve görevi bırakan il Başkanlarımı. Mefta olduğunu anlamına geldiğini belirterek “Bu konuyu Milletvekili Ünal Demirtaş ile görüştük.Oradaki uygulamayla ilgili il başkanınız bir açıklama yapmış. Bende ona bizim il başkanımızın vereceğini söyledim. Bende bir iki kelime ettim. İl başkanınız üçte kelimesi kullanmış ben kendisine hiç yakıştıramadım. Ben CHP il başkanı Murat Pulat'ın bunu kendi düşüncesiyle bu kelimeyi kullandığına inanmıyorum. Birde siyasi olarak mefta kelimesi kullanmış. Kendisine yakıştıramadım. Burası açıldıktan sonra vatandaşlarımız bundan rahatsızlık duyarsa konuşur oturur çözeriz. Bunu siyasiye dönüştürmemiz gerekiyor” dedi. 
Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Atınç Kayınova, mecliste söz alarak sahil projesinde Valilik binası yanında düzenleme yapılan alanın düzeltilmesi konusunda konuşma yaparak, “ Düzenleme alanı içerisinde bu ülkenin kurucu liderleri içerisinde sizinde bu konuyla ilgili duyarlı olmasını istiyoruz. Siyasi malzeme yapmadan geçmişteki hatıralarının yer aldığı yeri düzeltmeni istiyoruz” diye konuştu. 
Kayınova’ya cevap veren Alan, “Yapılırken TOKİ mi yapıyor, belediye mi yapıyor diyenler bunu belediyeye vurmaya kalkmasınlar. Halk bunu yemez. İl başkanınıza selamlarımı iletiyorum” diye konuştu.