Devletin döşediği borulardan su akmıyor

Alancık susuz!

Zonguldak’ın merkeze bağlı köylerinden Alancık’ta köylüler susuzluktan yakınıyor.  Devletin müteahhide döşettirdiği borulardan su akmadığından yakınan Alancık köylüleri “ürünlerimizi sulamaktan geçtik, içecek su bulamıyoruz, halimizi hatırımızı soran da yok…” diyerek son yıllarda yaz ayalarının hep bu şekilde geçtiğini belirtiyorlar.

Alancık köylüleri susuzluğa çare olarak kendi döşedikleri borulardan yararlanmaya çalışıyorlar. Ancak bu da yetmiyor. Bu arada su borularının doldurduğu depolar da tam dolmuyor veya son eve sıra gelmeden su tükeniyor.

Yıllar önce dönemin Zonguldak Valisi Sami Seçkin adına yaptırılan su deposu da bu nedenle boş.

Köylüler artık bıktıklarını, Zonguldak gibi yağışlı bir bölgede susuzluk çekmenin garip olduğunu, köylere su getirmekle yükümlü idarenin neden bu duruma sessiz kaldığını anlamadıklarını, gelip hallerini hatırlarını soranların da olmadığını söyleyerek “devlet gelip durumumuzu görsün, hükümet görsün, Adalet ve Kalkınma Partisinin adalet anlayışı bu mu, artık sessiz kalmayacağız, su gelinceye kadar sesimizi basın aracılığı ile duyuracağız” diyerek yetkilileri kendileri ile ilgilenmeye davet ediyorlar.

Öte yandan Gaca kesimindeki bazı köylerin de aynı şekilde susuzluk çektikleri, idarenin müteahhide döşettirdiği su borularının yanlış uygulamalar yüzünden yaz aylarında yeteli suyu köylere taşıyamadıkları öne sürülüyor. (Sermet AKSU)