Alaplı’da ilçe merkezinden geçen derenin Karadeniz’e döküldüğü D-100 Köprü altındaki hafriyatın temizlenmemesi vatandaşları tedirgin etti. Dere ağzının kısmen kapanması olası sel felaketlerine davetiye çıkartırken vatandaşları da görevlilerin çalışma yapmasını istedi..
İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisi Prof. Dr. Orhan Şen’in sel ve heyelan uyarısında bulunmasının ardından ilçede tedirgin bir bekleyiş içinde olan vatandaşlar DSİ yetkililerince çalışma başlatılmasını bekliyor. Bir süre önce DSİ tarafından yarım kalan temizleme çalışmaları dere dalgalarında etkisiyle yeniden kapandı. Olası sağanak yağışlarda derenin taşacağını ve sel baskınlarına neden olacağını belirten vatandaşlar Köprü altı bir an önce tamamen temizlenmesinin gerektiğini belirttiler.
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, belirli periyotlarla çalışmalar yaptıklarını söyledi. Derenin sorumluluğunun DSİ’ ye ait olduğunu vurgulayan Tekin,” Belediye olarak şimdiye kadar elimizden geldiği çalışmalar yaptık. Köprü altı temizlenmediği için deredeki su seviyesi de azaldı” dedi.