Son yıllarda sürekli büyüyen Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu’na yeni bölümler açılmaya devam ediliyor. Hali hazırda 13 bölümü bulunan okula bu yıl Makine Bölümü bünyesinde bulunan Makine Programının aktif hale gelmesiyle bölüm sayısı 14’e yükselecek ve öğrenci sayısında önemli artış sağlanacak.
2015 yılında Alaplı Kampüsü hem sosyal hem de teknik eğitim veren okulda ciddi alt yapı çalışmaları yapıldı. Kampüs alanında çevre düzenlemeleri, meslek yüksekokulu binasına mantolama, çatı kaplama gibi büyük yatırımlarla okul öğrencilerin eğitimlerini en iyi şartlar altında alabilmeleri için en uygun hale getirildi. Konferans salonu ve kütüphane yenilenerek öğrencilerin hizmetine sunuldu. Yine Alaplı Meslek Yüksekokulu’nda hemen her bölümün teknik laboratuvarları da mevcut hale getirildi. Bu laboratuvarlar teknolojik donanımlarıyla, dersler için gerekli araç gereçlerle öğrencilerin uygulamalı olarak öğrenmesine katkı da bulunuyor.
“ALAPLI KAMPÜSÜMÜZÜN HEM ALTYAPISINI GÜÇLENDİRİYOR HEM DE KAPASİTESİNİ ARTTIRIYORUZ”
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Alaplı Kampüsünde son iki yılda çok önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek: “Alaplı Meslek Yüksekokulu’na diğer ilçe kampüsleri gibi önem veriyoruz. Alaplı, Zonguldak’ın konum itibariyle en güzel ilçelerinden birisidir. Alaplı gibi Meslek Yüksekokulumuz da kampüs olarak kendini yenileyen, büyüyen ve güzelleşen bir kampüs. Öğrencilerimiz burada öğrenim görmekten oldukça mutlu. Bu mutluluğu daha da artırmak için altyapı çalışmalarını genişletiyoruz. Yeni programlar açarak verilen eğitimi çeşitlendirip zenginleştiriyoruz. Kurulan laboratuvarlar öğrencilerin alan çalışmalarını yapmaları için ihtiyaç duyacakları tüm araç ve gereçlere sahip. Yine yenilenen sosyal alanlarla ders dışı etkinliklerde öğrencilerin bir araya gelerek hoşça vakit geçirebilmelerini istedik. Bölüm çeşitliliği hem üniversitemiz hem de Alaplı Meslek yüksekokulumuz için oldukça önemlidir. Bu nedenle okulumuza Makine Programını aktif hale getirilerek on üç bölümlük okulumuza bir bölüm daha ekledik. Üniversitemize ve Alaplı Meslek Yüksekokulu’na hayırlı olsun. Alaplı Meslek Yüksekokulu’nun gelişmesi için çalışmalarımız devam edecek” dedi.