Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde "3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü" kapsamında, Alaplı Toplum Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürüyüş düzenlendi.
Alaplı Toplum Sağlığı personeli ve vatandaşların katıldığı yürüyüş Hükümet Konağı önünden başlayarak hükümet caddesi boyunca devam ederek hükümet konağı önünde son buldu. Alaplı Toplum Sağlığı Müdürü Celal Altay yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, Dünya yürüyüş günü kapsamında “Sağlıklı için Hareket et” sloganı ile yürüyüş düzenlediklerini belirterek şöyle konuştu:
“Hareketli yaşam tarzının toplumsal kültürümüze yerleşmesini sağlamak ve bununla beraber birçok hastalıktan obezite, diyabet, kalp ve damar hastalıkları gibi kronik hastalıklardan birincil korumayı sağlayarak, daha kaliteli, daha sağlıklı, daha uzun ömür sağlanmış olacak. Öncelikli olarak haftanın 3-4 günü en az 30-40 dakika arasında spor yaparsak hareketli yaşamı da sağlamış olacağız. Yine yüksek kalorili besinlerden ziyade bol sebze ve meyveyi diyet programımız içerisine koymuş olursak da sağlıklı beslenmeyi hayatımıza girdirmiş olacağız. Aslında sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite yapmamız gereken iş gibi değil de, normal yaşantımızda, normal kültürel yaşantımız içerisine sokacağımız, yaşantımızı bu şekilde dönüştürdüğümüzde ikisi birlikte kalp sağlığı korumasında önemli etkisi olacak süreçlerdir.Biz Toplum Sağlığı personeli olarak yılda bir kez değil her hafta İlçemizde bu tür yürüyüşler yapıyoruz.Bu yürüyüşlerimize halkımızın da katılmasını bekliyoruz.”