Zonguldak Alaplı İlçesi’nde, defne hasadının başlamasıyla birlikte kırsal alanda kendiliğinden yetişen defne yaprağı, ailelerin gelir kapısı oldu. Çoğunluğu ev hanımları, defne yapraklarından kazandıkları ek gelirlerle evlerini geçindiriyor.
Zonguldak Alaplı ilçesinde işlenen binlerce ton defne yaprağı yurtdışına ihraç ediliyor. Alaplı İlçe orman müdürlükleri tarafından yıllar önce dağıtılarak üretimi geliştirilen defne yaprağı, şehir dışında bulunan firmalar aracılığıyla İç piyasa ve Avrupa , Uzakdoğu ülkelerine gönderiliyor.
Defne yaprağı üretiminde masrafın az olduğunu dile getiren Mustafa Öz, aromatik bitki olan defnenin, Avrupa ülkelerinde ilaç ve kozmetik sanayisinde kullanıldığını belirtti. beş yıldan beri bu bölgede defne yaprağı üretimi yapan Mustafa Öz, şu ana kadar 40 ton civarında yaş defne yaprağı topladığını kaydetti. Çocuk ve torunlarıyla birlikte defne toplayan 65 yaşındaki Recep Koç ise aile olarak günde 400 kilo defne topladıklarını ve 2-3 ay süren defne hasadı döneminde her ailenin en az 5-6 bin lira gelir elde ettiğini kaydetti.