Alaplı ilçesine bağlı Sarıkadı köyünde çıkan yangında iki katlı evi yanan ve eşyaları yanan Kuru ailesine Türk Kızılayı tarafından yardımda bulunuldu.
Alaplı Sarıkadı Köyünde yaşayan 10 kişilik Kuru ailesinin evi tamamen yanmış, eşyaları kullanılamaz hale gelmişti.
Yapılan yardım ile ilgili açıklama yapan Kızılay Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit, çıkan yangın sonucu 10 kişilik ailenin evi ve eşyalarının kül olduğunu hatırlattı. Yiğit, "Durumu öğrendiğimizde Batı Karadeniz Afet Koordinasyon Merkezi ile yaptığımız görüşmelerin ardından, Kızılay Genel Merkezi’ni aradık. Batı Karadeniz Afet Müdahale Merkezi aileye yardım malzemeleri gönderdi. Kızılay yönetim kurulu üyelerimizle birlikte eşyaları aileye teslim ettik. ocak, yatak, buzdolabı, soba ve battaniyeden oluşan ihtiyaç malzemeleri, giyecek eşyaları verildi. Kızılay genel merkezimizle yaptığımız temaslar sonrasında, kısa sürede aile normal hayatlarına dönünceye kadar gerekli yardımları yapacağız” diye konuştu.
Allah, kimseye bu tür acılar yaşatmasın. Kızılay şubesi olarak evi yanan yada afet gören her ailemize anında yardımda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.
Evi yanan Selman Kur ise "Kızılayımız’dan Allah razı olsun, çok kötü mağdur durumdaydık. Yardımlardan dolayı çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu