Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanlığının her ay 200 kişilik yemek ihalesinden pis kokular gelmeye devam ediyor. Teklif mektubu alan firmalar, şartnamelerin açıldığı salona sokulmazken kendilerine, “Siz kaybettiniz. Sonucu öğrenmek istiyorsanız dilekçe yazın” dediler. 
İl Jandarma Komutanlığının yemek ihalesi geçtiğimiz Çarşamba günü yapılacaktı. Ancak ilgili firmalar evraklarını teslim etmesine karşın ihale Çarşamba günü yapılmadı. Cuma günü yapılan ihaleye ise teklif veren firma çağrılmadı. Teklif mektupları oluşan komisyon tarafından firma yetkilileri olmadan açılmış ve kazanan firma taraflara duyurulmuş. İhaleye katılan ve teklif mektubu veren firma yöneticileri ihale salonuna alınmaması ve ihale saatinden haberdar edilmemesi kamuoyunda farklı şekilde yorumlandı. Firma yetkilileri, olayı CİMER ve BİMER’e taşıyacaklarını ve hak ihlalinin giderilmesi için ilgili birimlerden destek beklediklerini ifade ettiler.
Öte yandan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gökhan İnan yasa gereği gitmemesi gereken AKP Zonguldak İl Başkanlığını ziyaretiyle gündeme gelmişti.