Zonguldak Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ilk birleşimi tartışmalarla başladı.

Alemdar “Belediyeye yeni kültür merkezi yapılsın”

Zonguldak Belediye Meclisi’nin Belediye Nikah Salonu’nda gerçekleşenMayıs ayı toplantısının ilk birleşiminde 15 gündem maddesi görüşüldü. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığında toplananmecliste yapılan açılış ve yoklamanın ardından CHP’li Belediye Meclis Üyesi Turan Demirtaş’ın verdiği önerge okundu. Akdemir, Demirtaş’ın önergelerindeki sorulara yazılı olarak yakın zaman içerinde cevap vereceğini söyledi.

Gündemin 2. Maddesi olan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Belediye 100. Yıl Otobüs Terminali’nin üst katında bulunan 101.746 metre karelik alanların akara tahsisinin kaldırılarak, Belediye tarafından sosyal ve kültürel hizmetler için kullanılması, gerektiğinde tahsis edilebilmesi ve bu işlemlerin yürütümü için de belediye başkanına yetki verilmesi talebi hakkındaki Plan Bütçe Komisyonu raporu mecliste tartışmalara neden oldu.

“ESKİ BELEDİYE BİNASI BELEDİYENİN SOSYAL KÜLTÜREL HİZMETİNİ KARŞILAYAMIYOR”

Mecliste söz alan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Salih Alemdar, 100. Yıl Otobüs Terminali’nin üst katında bulunan 101.746 metre karelik alanların akara tahsisinin kaldırılarak, Belediye tarafından sosyal ve kültürel hizmetler için kullanılması için verilen gündem maddesiyle ilgili, “Bu gündem maddesi geçmişte de mecliste önümüze gelmişti. Buradaki 101metre karelik yeri arkadaşlarımız 75 metre kare olarak ölçtüler. Şimdi burası 101 metre kare mi, 75 metre kare mi? İkinci bir konu ise 101 metre kare yetmedi alın size 308 metre kare diyorsunuz. Belediyenin öz gelirlerinin düştüğünü devamlı ifade etmiştik. Biz belediye meclisi olarak belediyenin öz gelirini yukarıya taşımamız gerekirken tam tersini yapıyoruz. Benim bir önerim ve belediyenin eski binası şu anda belediyenin sosyal ve kültürel işlerini kaldıramıyor. Burası müze olarak yapılsın belediyeye yeni kültür merkezi yapılsın. Terminalden bir oda almakla bu işler olmaz.” şeklinde konuştu.

“TERMİNAL İÇERİSİNDE KULLANILSIN”

Alemdar’ın ardından konuşan AKP’li Belediye Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel, Alemdar’ın tartışmaya açtığı gündemim 2. Maddesiyle ilgili “Siz buranın akara tahsisi kaldırarak hiç kimseye veremezsiziniz. Burayı herhangi bir kamu yararına olan derneğe veremezsiniz. Biz oradaki yetkililerle de konuştuk. Sizin beyanatlarınız var bu konuda Terminal araba sokmuyorsunuz güzel bir uygulama bu.Biraz güvenlik gerekçesiyle birazda farklı sebeplerden terminal bir özel yer sonuçta . Biz buranın terminalin kendi içerisinde kullanılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

“BELEDİYENİN BÖYLE BİR HİZMET GERÇEKLEŞTİRLMESİNDEN NEDEN RAHATSIZ OLUNUYOR”

Alemdar’ın ve Karagüzel’in konuşmalarına yanıt veren CHP’li Belediye Meclis üyesi Mehmet İzzet Türkçelik, “Orada 75 metre kare olan kapalı alan 101 metre kare olan açık alan. Bizsize bunu izah ettiğimiz halde yine özellikle bu konuyu gündeme getiriyorsunuz. Sayın Karagüzel’in doğru tespitleri ve çekincelerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Çekinceleri bizim de çekincelerimizdir. Bu çekincelerimizin giderilmesi için de sadece belediye tarafından sosyal ve kültürle hizmetlerde kullanılması ibaresini özellikle koyduk. Belediyenin böyle bir hizmeti gerçekleştirilmesin de niye rahatsız olunuyor anlamıyorum. Bizim amacımız sosyal ve kültürel hizmetleri için Zonguldak’ta yeni bir alan açmak.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gündemin 2. Maddesi Plan Bütçe Komisyonu’ndan geldiği şekilde oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin 4, 5, 6, 7. Maddeleri oy birliğiyle Plan Bütçe Komisyonu oy birliğiyle havale edilirken gündemin 8, 9, 10, 11 ve 12. maddeleri Trafik Komisyonu’na havale edilip oy birliğiyle karar verildi. Gündemin diğer maddeleri 13, 14, 15. Maddeleri mecliste okunduğu şekliyle oy birliğiyle kabul edildi. (Aykut KARA)