Adı imar usülsüzlükleri ve AKP’li yöneticilere rant yaratmakla anılan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın ilçenin girişinde ruhsat verdiği 24 katlı Geredeli Tree Towers, yangın riski nedeniyle iskan ruhsatı alamamakla karşı karşıya... Belediyenin 75 metre yükseklikteki binaya müdehale edecek bir itfaiye aracı bile yokken, inşaat ruhsatının nasıl verildiği merak ediliyor. 

BİNA 75 METRE, İTFAİYE 32 METREYE MÜDEHALE EDEBİLİYOR 

Heyalan bölgesinde kurulu olan devasa projeye inşaat ruhsatı veren Kozlu Belediyesi bünyesindeki itfaaiye aracının merdiveni 32 metreye kadar müdehale edebiliyor. Kozlu Belediyesi’nin Geredeli İnşaata verdiği 24 katlı binanın yüksekliği ise yaklaşık 75 metre. Bilindiği gibi Geredeli Tree Towers projesinin kurulduğu alanda yaşanan heyelan ve toprak kayması sonrasında onlarca bina boşaltılmıştı. 

OLASI BİR FACİANIN SORUMLUSU KİM OLACAK?
Tamamen kar hırsıyla yapılan 24 katlı binada çıkabilecek bir yangının faciaya dönüşmesi içten bile değil. 
Toplam 210 dairenin bulunduğu projede çıkabilecek olası bir yangına Kozlu Belediyesinin müdehale edebileceği yeterli bir itfaiye aracı dahi yok.  “Ben yaptım oldu” mantığıyla belediyeyi yöneten Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın yasa tanımaz tavrı nedeniyle yaşanabilecek bir facianın sorumlusu kim olacak?