Ali Bektaş'ın Yaptıkları
Şeytanın Aklına gelmez’
Kozlu’nun CHP’li Belediye Meclisi Üyesi Celal Murat Birinci, AKP’li Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın mahkeme kararlarını hiçe sayarak şeytanın dahi aklına gelmeyecek formülle yıkım kararı olan inşaatların sürmesine neden olduğunu söyledi. 
Mahkeme kararına rağmen yıkım kararı olan yüksek katlı binalarda iç ve dış cephelerinde çalışmaların son sürat sürdüğünü kaydeden CHP’li Meclis Üyesi Celal Murat Birinci, “Mecliste verdiğimiz soru önergeleri çoğunluk sebebiyle ret oluyor. Bizde ister istemez basın yolu ile sorularımızı Başkan Bektaş’a soruyoruz” dedi.
“ALİ CENGİZ OYUNU”
Tek adam mantığıyla belediyenin yönetildiğini bu yüzdende şaibeli işlerin arttığını kaydeden Belediye Meclis Üyesi Celal Murat Birinci, “Ali Bektaş döneminde Kozlu imar faciası yaşamıştır. İmar katliamı olan bir kent olmuştur Kozlu. Şimdi mahkeme kararına rağmen ali-cengiz oyunu ile yine Ali Bektaş birilerine rant sağlıyor. İmar planlamasıyla başka yerlerin kat sayısını azaltıp kendine yakın, alış-veriş yaptığı kişilere rant sağlayarak yüksek kat sorununu bire bir kendisi çözüyor. Kozlu bir 5 yıl daha bu imar rezaletine, imar rantına, imar yolsuzluğuna susacak mı? Onu bilemiyorum” diye konuştu.  
İŞTE O SORULAR: 
“Yıkım kararı olan çok katlı binalarla ilgili ne yaptın, bu binalarda çalışma var mı? Son yaptığın imar plan değişikliğiyle kimlerin inşaat alanındaki kat fazlalığını artırdın? Mülkiyet sorununu ben çözerim diye ortaya çıktın. Sen önce oturduğun makamın olduğu binanın mülkiyet sorununu çözdün mü? Leb-i Derya’yı yapan Tekno firmasının yapması gereken belediye binasını kim yaptı, 17 Milyon TL nereden ödendi? Tekno firmasından bu para talep edildi mi? Bu anlaşmaların altında imzası olan sen değil misin? Belediyenin çok borcu olduğundan yakınıp halka şikayet ediyorsun, siz görevi bıraktığınızda makam araçları belediye hacizli değil miydi? Siz belediyeyi borç batağına bırakıp Zonguldak’a aday olarak kaçmadınız mı? 5 tane makam aracı kiralayıp ayda 20 bin TL kime ödüyorsunuz? Makam saltanatına garajlarınızdaki arabaları kullanarak çözemez misiniz? Belediyenin çöp tırı arızalı garajda yatıyor, kiraladığınız çöp tırına günde 3 bin TL para ödüyorsunuz. Ayda 90 bin TL ödüyorsunuz. Yılda bir milyon 80 bin lira eder. Bu parayla iki tane çöp tırı alırsınız. Çevre ve Şehircilik Bakanı iki ay önce kentimize geldi. Ondan hibe olarak bile bu tırı almanız mümkünken neden yapmadınız? Belediye Başkanı olarak hep rantla neden anılıyorsunuz? Neden hizmet yerine her işten nemalanma yoluna gidiyorsunuz? İşçi maaşları için kredi aldınız, şimdi emeklilerin kıdem tazminatı için bankadan kredi almak istiyorsunuz. Belediyenin ay içerisinde gelen gelirlerini nerelerde harcıyorsunuz? İsraf etmeden bu işleri düzeltemez misiniz”
Haber:(Cevdet AKGÜN)