Yazar Ali Kaya, dördüncü kitabı olan ‘3 Kanlı Mandalina’ isimli kitabını, Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi(AKM) Sergi Salonu’nda okurları için imzaladı.

Daha öncesinde, ‘Kara sevdam, Kara Elmas’, ‘Yansı’, ‘Zonguldak’ta Elektriğin Tarihi’ ve en son ‘3 Kanlı Mandalina’ kitabını yazan Kaya, ömrünün Zonguldak sevdası ile geçtiğini belirterek, “1960’lı yılların başında Kurban Bayramı arifesinde, bir grup maden işçilerini köye götüren kamyon, Kadırgadan Teneke Mahallesi dediğimiz yere uçtu. Orada 6-7 kişi öldü ve birçok yaralı vardı.  Köye götürmüşler kamyonu. Orada ölüleri ve yaralıları kaldırmışlardı ama kamyondaki eşyaları kaldırmamışlardı. Kamyonun içinde gördüğüm 3 kanlı mandalina, beni çok etkilemişti. Bende, o olayı öyküleştirdim” diye konuştu.

“‘Kara sevdam, Kara Elmas’ kitabının 2’nci cildi var”

Çalışmalarına devam edeceğini ve önümüzdeki dönemde ‘Kara sevdam, Kara Elmas’ kitabının 2’nci cildini yayımlamak istediğini ifade eden Kaya,  “Yaşam ve zaman durumu, nehir gibidir. Dışarıdan bakıldığı zaman çok dingin gibi gözükse de çok hızlı bir şekilde akar. Akışının içinde insanlar, nehrin dışına çıkarak bu akışa tanıklık yaparlar.  Nedir bu tanıklıklar; Anılar, yazılar, resimler gibi ürünler tarihe tanıklık eder. Biz de Zonguldak’ın tarihine tanıklık yapmaya çalıştık. ‘3 Kanlı Mandalina’ kitabımı, 10 yaşımda tanık olduğum olaydan kaleme döküldü.  1960’lı yılların başında Kurban Bayramı arifesinde, bir grup maden işçilerini köye götüren kamyon, Kadırgadan Teneke Mahallesi dediğimiz yere uçtu. Orada 6-7 kişi öldü ve birçok yaralı vardı. Ardından köye götürmüşler kamyonu. Orada ölüleri ve yaralıları kaldırmışlardı ama kamyondaki eşyaları kaldırmamışlardı. Kamyonun içinde gördüğüm 3 kanlı mandalina, beni çok etkilemişti. Bende o olayı öyküleştirdim. Bundan sonra sağlığım el verdiğince çalışmalarıma devam edeceğim. Önümüzdeki dönem,  ‘Kara sevdam, Kara Elmas’ kitabının 2’nci cildi var” dedi.