13 yıldır tarikat ve cemaatlere imtiyazlar tanıyarak önünü açan hükümet, Gülen Cemaatiyle daha çok İmam Hatip Okulu açarak baş edebileceğini zannediyor…

ALLAH AFFETSİN!

Türkiye genelinde Gülen Cemaati’ne ait okullarının yüzde doksanı kapatılarak İmam Hatip Okullarına çevrildi. Halkın Sesi İstihbarat Servisi’nin edindiği bilgiye göre FETÖ/PDY kapsamında kapatılan okulların, ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da İmam Hatip okullarına dönüştürülmesi gündemde. Özel Fatih Koleji’nin İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülme kararından sonra Zonguldak’ta FETÖ/PDY kapsamında kapatılıp el koyulan 9 özel okulun İmam Hatip’e dönüştürülmesi konusunda çalışmaların başlatıldığı ulaşıldı. Böylelikle Zonguldak genelinde faaliyet gösteren 12 İmam Hatip Okulu’na 9 tane daha ekleniyor. Tarikatlardan kurtulmak için dini eğitim verilen İmam Hatipleri kurtuluş reçetesi olarak halkın önüne sunan iktidara toplumun her kesiminden tepki yağıyor. Bu okulların Bilim Sanat Merkezi ve Fen Lisesi olması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, bilimsel eğitime ağırlık verilmesini istiyor.

“BUNA DA ŞÜKÜR”

İlkokul 5’inci sınıfta öğrencilerin seçmeli derslerde din konularına sistemli olarak yönlendirildiğini ve TEOG sınavında Fen ve Anadolu Liseleri’ne giremeyen öğrencilerin doğal olarak İmam Hatip Liselerini seçtiğini söyleyen Eğitim Sen Başkanı Orhan Yılmaz, diğer liselerin İmam Hatip’e çevrilmemesine bir nebze şükrettiklerini söyledi. Yılmaz açıklamasında, “Öğrenciler daha 5’inci sınıftayken Fen ve Matematik yerine din konusunda eğitim alıyorlar. Seçmeli derslerde öğretmenlerin ve idarecilerin din konularında mahalle baskısı var. İlimizdeki 12 imam hatip lisesinin 21’e çıkarılması her ne kadar azımsanmayacak bir sayı olsa bile diğer okulları da imam hatip liselerine çevrilmemesi bizim için bir teselli olmaktadır” dedi.

ŞAHİN ÖREN UYARMIŞTI!

Geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, FETÖ/PDY kapsamında kapatılan okulların İmam Hatip’e dönüştürülmesinin doğru olmadığını belirterek, “Bu kadar çok İmam Hatip Lisesinin açılması ortalama olarak iki mezundan birinin İmam Hatip Lisesi mezunu olduğu anlamına gelmektedir. Bunun Zonguldak ve ülkemize üretim ve Mesleki Eğitim anlamında ve akademik anlamda ne katacaktır merak ediyoruz” demişti.

Aycan KARADAĞ- Aykut KARA