Edebiyat öğretmeniyken milyonluk ihaleler alıp 3 fabrika kuran AKP'li eski Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan siyasetle birlikte adeta uçtu. Kozlu "Ak Kavşak"ta 100 milyonluk yatırıma başlayan Erdoğan başarısının sırrını bu sözlerle açıklıyor: 

ALLAH'IN TAKDİRİYLE!

 AKP vekilliği döneminde kamudan aldığı işlerle servetine servet katan AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın Ereğli İmam Hatip Lisesi'nde başlayıp milyon dolarlık şirketlere uzanan hikayesi başdöndürücü hızla ilerliyor. Erdoğan şimdi de Kozlu "Ak Kavşak" Bayraktepe'de 100 milyon lira değerinde bir yatırıma başladı. Alt katı AVM üst katları konut olacak proje tüm hızıyla devam ederken Erdoğan, siyasetle birlikte  parlayan yıldızını soranlara "Allah'ın takdiri" şeklinde açıklıyor. 

YOLDAN YOLUNU BULDU!

Anayasaya aykırı olmasına karşın milletvekili olduktan sonra kamudan aldığı işlerle dikkatleri üzerine çeken Erdoğan, hükümete yakınlığıyla bilinen LİMAK şirketinin Karayolları Genel Müdürlüğü'nden aldığı yol işlerinin metal bariyer ve elektrik direklerini yaptı. Çepaş Metal isimli fabrikayı 110 milyon dolara yabancı bir sermayeye satan Erdoğan, hemen İttifak Metal isimli  ikinci bir fabrika kurdu. Ortaklarını tek tek saf dışı eden ve dikkat çekmek için aile şirketi kuran Erdoğan, şirkete eşi, oğlu, kızı ve damadını ortak yaptı. O şirket kısa zamanda Ereğli'de üçüncü fabrikayı kurdu.

KAYIP TRİLYON DAVASINDA CEZA ALMIŞTI

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan “Kayıp Trilyon” davasından hüküm giymişti. Söz konusu davada dönemin Refah Partisi yöneticilerinin parti kapatıldığı için Hazine’ye iade etmeleri gereken 1 trilyon lirayı sahte belgelerle harcanmış gibi gösterdikleri tespit edilmişti. Anayasadaki “milletvekilleri herhangi bir taahhüt işini doğrudan veya dolaylı kabul edemezler” hükmüne karşın, Erdoğan başta Karayolları Genel Müdürlüğü olmak üzere Ankara Anakent Belediyesi gibi kamu kuruluşlarından işler almıştı. Ticaret Sicili Gazetesi’ne göre şirketin faaliyet konusu içinde, milletvekillerine yasak olan “resmi şahıslara ait her türlü inşaat, tesisat, montaj işleri yapmak, bu tür işlerin taahhüt ve müteathitlik işlerini yapmak ve yaptırmak” da yer alıyordu.