Vali Ahmet Çınar’dan 15 Temmuz Şehitlerini Anma etkinliğinde cemaat çıkışı:
“Allah’ı Bulamayan Önündekine Tapmaya Başlar”

 

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, 15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Madenci Anıtı önünde yaptığı konuşmada cemaatlerin insan yetiştirmekle, iyi insan yetiştirmekle, ahlaklı edepli insan yetiştirmekle, Kur’an-ı bilen insan yetiştirmekle, vatanını seven insan yetiştirmekle meşgul olması gerektiğini belirterek, “Öyle her tarafa elini uzatan siyaseten müdahale eden, valinin işine karışmaya kalkan, falan memurun yerine geçmeye kalkan, şu şehrin emniyet müdürlüğünü almaya kalkan, devletin işine karışan böyle cemaat olmaz. Bunlar tehlikelidir. Allah’ı bulamayan önündekine tapmaya başlar" dedi.

AKP Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcı Hakan Yağız, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, AKP İl Başkanı Zeki Tosun, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Vali Çınar 15 Temmuz vurgusu yaptığı konuşmada şöyle konuştu:

“Bugüne kadar hep Allah, kitap, medeniyet, din demek suretiyle ama en son doğrudan omurgamıza kalbimize saldırdılar. İç savaş çıkarmak amacıyla, her şey planlanmıştı. Ama bunların hepsi bunu ‘Biz savaş çıkartacağız’ diye gelmediler. Zaten teröristlerin birçoğu da ‘Biz alçağız, şerefsiziz’ diye meydana çıkmıyor. Bir ideal değil, aldanma ile ortaya çıkıyor. Bu terör örgütü bizim çocuklarımızı kandırdı, terörist yaptı. Teröriste acımayacağız. Suç işleyen cezasını görecek, ıslah olan cezasını gördükten sonra normalleşecek. Halen o sapığa, o herifin peşinden giden herkes teröristtir. Ona destek veren herkes teröristtir. Atalar ‘şeriatın kestiği parmak acımaz’ diyor. Bizim birlik olmamız şart. Ve devleti sevmek kuru kuru sevmekle olmaz. Hayatını feda eden insanlara bizim saygımız olması lazım. Çok çalışkan olmalıyız. Çok üretken olmalıyız. Kültürel, sosyal, sportif alanlarda özgüveni yüksek kişilikleri gelişmiş mert insanlar yetiştirmeliyiz. Hedefimiz bu olmalı. Bir kilogram fazla domates üretebilen varsa üretmeli, beş tane tavuk fazla besleyebiliyor isek onu beslemeliyiz. Vatan böyle sevilir öyle kuru kuru ‘Canım Türkiyem’le bu iş olmaz. Adil olacağız, kul hakkına riayet edeceğiz. Komşu hakkına riayet edeceğiz, helal haram ne bileceğiz. Öbürünün yerine geçmek için fitne fesat yapmayacağız. Böyle vatan sevilir. Bu cemaatler mevzusu var. İçimizde birçok insan. İşte bir cemaat, işte terör örgütü. Bilemedik. Kimse bilemedi. İstihbaratın en derininden, siyasetin en uçlarına kadar kimse bilemedi. Her türlü iktidar da bilemedi yol verdi.”