Türkçelik “haksızlık yapılıyor, iftira atılıyor” dedi ve yolsuzluk iddialarına yanıt verdi: 

“Allah’tan korkun”

 

Zonguldak Belediyesi imar komisyonu başkanı Mehmet Türkçelik belediye meclis salonunda bir basın toplantısı yaparak kendisi ve ailesi ile çalışmalar hakkında gündeme gelen olumsuz görüşler konusunda bir basın açıklaması yaptı. Çok sayıda basın mensubunun izlediği toplantıda Mehmet Özçelik şu görüşlerine yer verdi:

“Şahsıma yönelik karalama ve itibarsızlaştırma kampanyasının bir ayağı olan yalan haberlerin şahsıma yakıştırılmak istenmesinden büyük üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum.

 

Şahsımla ilgili çıkan yalan haberde bana ait olduğu ifade edilen 61 ada 7 parseldeki taşınmazla hiçbir ilgimin olmadığını, sizlere Tapu Müdürlüğünden almış olduğum kayıtla ispat ediyorum.  Benim şahsımın ve Türkçelik’lerin bu arsayla hiçbir ortaklık bağı ve mülkiyet sahipliği yoktur.

 

Yine 61 ada 7 parselin Kurul Alanı içinde olduğunu bunun için uğraştığımı söylüyorlar. Bu da yalandır. Bu arsa kuruldan etkilenen kısıtlı bölge içinde bulunan bir arsa değildir. Bununda belgesini sizlere takdim ediyorum.

 

Benim uğraşlarım sonucunda 4 kat fazla hak sahibi olunacağı konusunda iddia edenler şunu bilmeliler ki, mimarı proje ve bina yüksekliğiyle ilgili tüm kararları Kültür Varlıkları Korumu Kurulu tarafından verildiğini bilmelerine rağmen, ısrarla yalan ve lekeleme kampanyalarına devam ediyorlar.

 

Ne benim ne de İmar Komisyonunun kat verme ya da kazandırma gibi bir lüksü yoktur ve olamaz.

 

Çamur at izi kalsın çabalarının ne beni ne de görev yapan tüm arkadaşları yıldırmayacağını, doğruluktan ve yasal çerçeveden ödün vermeyeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.

 

Yine benim özellikle kurulun plan notları ile ilgili değiştirilmesi gibi bir talebim olduğu ima ediliyor. Ben ve Komisyondaki arkadaşlarımın Kurul notları ile ilgili düşünceleri çok nettir. Kurulla ilgili çekme mesafesinin kaldırılması yönündeki talebe şiddetle karşıyız. Bizim görev süremiz içerisinde hiçbir çekme mesafesi kaldırılmayacaktır. Çok net ifade ediyorum. Bugünkü yönetmelikler ne diyorsa onların hükümleri yönünde çalışacağız.

 

Şeffaflıktan bahsedenlere ifade etmek istiyorum. Bu kadar halkla iç içe kararlar alabilen tüm sivil toplum örgütleriyle, meslek odalarıyla, kamu kurumlarıyla, Meclis Üyelerinin katılımıyla herkesin gözü önünde karar alabilen bir İmar Komisyonunu sizlere sunmaktan onur duyuyorum.

 

Biz katılıma önem veren ve bu zamana kadar hiç olmamış bir şekilde şeffaf olan İmar Komisyonumuzla Zonguldak’tan kaçan yerleşim alanlarının tekrar Zonguldak hudutları içinde cazibe yaşam merkezleri haline getirebilmek için daha fazla yeşil alan her daireye bir otopark, peyzajı tamamlanmış, halkımızın huzur içinde sosyal tesislerinden yararlanabileceği bir yapılanmanın çalışmalarını 2,5 aydır tüm katmanlarıyla tartışarak olgunlaştırma ve Zonguldak halkının beğenisine sunmak için çalışıyoruz.

 

Bu tür yalan ve yıldırma politikaları Zonguldak sevdamızı durduramayacaktır.

 

Böylesine önemli görevleri üstlenmiş olan komisyonumuza yapılan haksızlıklar karşısında bende “Allah’tan korkun, biraz vicdanlı olun” demekten başka bir söz bulamıyorum.

 

Güçlü bir Zonguldak için iktidarı ve muhalefetiyle bir bütün olarak çalışmamız gerektiği inancıyla kamu oyunu bilgilendiriyorum ve saygılarımı sunuyorum.”