Türk Ocakları Zonguldak Şubesi şube merkezinden yazılı bir basın açıklaması yaparak Almanya parlamentosunda alınan  soykırım  kararını kınadı. Açıklamada şöyle dendi:

Sözde dost ve müttefik bir ülke olan ve Birinci Cihan Harbinde birlikte savaştığımız Almanya’nın Parlamentosu Türk milletini “Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeni ve öteki Hıristiyan azınlıklara karşı 100 yılı aşkın bir süre önce başlanan tehcir ve katliam”la suçlayan bir kararı kabul etmiştir. Dönemin Jön Türk rejimini öne sürerek Ermenilerin sistematik tehcir, kıyım ve hatta soykırıma uğradığını utanmadan iddia eden bu Parlamento üyeleri o “Jön Türk rejimi”nin savaştaki müttefikinin nesebi gayrı sahih çocukları mıdır?

20. yüzyılın sonlarında Bosna’da, 21. Yüzyılda Irak ve Suriye başta olmak üzere gerek mazlum İslam coğrafyasında gerekse Afrika’da emperyalist-sömürgeci Haçlıların yol açtıkları kitlesel katliamlar, soykırımlar karşısında kılı kıpırdamayan, savaştan ve etnik temizlikten kaçarak kendi ülkelerine gelmek isteyenleri dışarıda tutmak için bin dereden su getiren insanlık düşmanlarının insaniyet namına konuşmaya hakları olamaz.

19. yüzyıl boyunca, Balkan Savaşlarında, Birinci Cihan Harbinde ve sonrasında yerlerinden ve yurtlaarından sürülen, etnik temizlik ve soykırıma uğrayan milyonlarca Müslüman Türk için hiçbir kınama kararı almayan Haçlıların Osmanlı Devleti savaştayken isyan eden bir unsuru yine kendi topraklarında bir bölgeye sevk ve iskan etme kararına yönelttikleri alçakça suçlamayı kendilerine iade ediyoruz.

Onlar bizden Anadolu’yu Müslüman Türk vatanı yapmamızın, 2015 yılında aldıkları kararlarında hâlâ Konstantinopolis olarak adlandırdıkları İstanbul’u fethetmemizin hesabını soruyorlar.

Dünya tarihinin en büyük soykırımını yapmış olan bir ülke, kendi suçuna ortak arayarak suçunu hafifletemez. Türk milleti bu baskı ve oyunlara asla boyun eğmez. Kimse ecdadımızı soykırımla suçlayamaz.

Türk devleti Ermeni soykırım yalanını kabul eden devletlere karşı daha sert yaptırımlar uygulamalı, o ülkelerde yaşayan Türkler daha teşkilatlı hale getirilmelidir. Devlet, bu alçakça suçlama karşısında dik durmalı, asla tavizkâr bir eğilim göstermemelidir.

Almanya parlamentosunun bu kararını şiddetle kınıyoruz. Türk milleti kendisine düşmanlık ve hainlik edenleri unutmayacaktır.