“Amaçlarına ulaşamayacaklar”

CHP İl Başkanı Ahmet Altun, parti binasında yaptığı açıklamada İstanbul Vezneciler’de düzenlenen hain saldırıda şehit olan polis memuru Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü’nün Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan protestoyu kınayarak, “Bugün baskı ve şiddetten medet umanlar amaçlarına ulaşmayacaktır.” Dedi.

“SORUMLULAR ORTAYA ÇIKARTILMALI”

Altun yaptığı açıklamada sorumluların ortaya çıkartılmasını isteyerek, “Bu saldırının failleri, şehit cenazelerinde düzenledikleri provokasyonlarda bir siyasi kazanç elde etmeye çalışmaktadır. Cenaze namazında siyasi provokasyon yapacak kadar alçalan, bu yolla şehit cenazelerini bile bölerek, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmeye çalışan zihniyet amacına ulaşamayacaktır. Görevini bilinçli olarak ihmal eden veya bu saldırıyı düzenlediği yönünde çok ciddi şüpheler bulunan şahıslar hakkında hukuki süreç hızla başlamalı ve sorumlular ortaya çıkartılmalıdır.” şeklinde koşutu.

“DEMOKRASİ VE CUMHURİYET KAZANACAKTIR”

Açıklamasında demokrasinin ve cumhuriyetin kazanacağını belirten Altun, “Şehirlerinde savaş manzaraları, sokaklarında ölüm tehdidi olan, bütün hakların gasp edildiği bir diktatör düzeninde yaşamaya zorlanan aziz halkımız asla umutsuzluğa kapılmamalıdır. Diktatörlük sevdalıları hüsrana uğrayacaktır. Demokrasi ve cumhuriyet kazanacaktır. Bugün baskı ve şiddetten medet umanlar amaçlarına ulaşmayacaktır. Türkiye’nin sorunlarından çıkışı Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında birleşmek, özgür ve barış içerisinde bir Türkiye mücadelesinde yer almaktadır.” ifadelerini kullandı. (Aykut KARA)