Eğitim Sen Üyesi Rehber Öğretmenler Nöbet Tutmayacak
Meslek ilkelerine aykırı, angarya çalışmayı dayatan Rehberlik Yönetmeliğine karşı Eğitim Sen üyesi rehber öğretmenler nöbet tutmayacak. 
Zonguldak Eğitim Sen Şubeden yapılan açıklamaya göre Eğitim Sen Genel Merkez Yürütme Kurulunun 17/11/2017 tarih ve 79 sayılı kararı doğrultusunda Eğitim Sen üyesi rehber öğretmenler,  20 Kasım 2017 Pazartesi tarihinden itibaren Rehber Öğretmenlerin mesleki ilke ve özelliklerine aykırı yönetmeliğin düzeltilmesi talebiyle nöbet tutmayacaklar. 
Eğitim Sen Genel Merkez Yürütme Kurulunun aldığı karar şöyle: “10 Kasım 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren" Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği" hem "Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetinden" yararlanan öğrenciler hem de öğretmenler açısından önemli sorunlar yaratacaktır. Sorunlardan biri de ilgili yönetmeliğin 34. Maddesinin ff. bendidir.  34/ff maddesi Rehber öğretmenlerin sınavlarda görev alabileceğini, belleticilik ve nöbet görevini ise yapacağını düzenlemektedir. Bu madde ile Rehber öğretmenlerin mesleki özelliklerine ve meslek ilkelerine aykırı şekilde yüklenen görevlerin eğitim ortamında çeşitli sorunlar yaratması kaçınılmazdır. Rehber öğretmen,  öğrencinin gereksinim duyduğu anda ulaşması gereken nitelikte hizmet sunmaktadır. Bu nedenlerle Eğitim Sen üyesi rehber öğretmenler 2017-2018 öğretim yılında (20 Kasım 2017 tarihinden başlayarak), meslek ilkeleri ve öğrenci gereksinimleri dikkate alınmadan kendilerine verilen nöbet görevlerini yerine getirmeme kararı almıştır.”
YÖNETMELİĞİN İPTALİ İÇİN DANIŞTAY’A DAVA AÇILMIŞTI 
Eğitim Sen tarafından, öğretmen olmayanların dahi “rehber öğretmen” yapılmasını amaçlayan,  “Rehberlik ve Psikolojik Danışma” öğretmenlerine görevleriyle ilgili olmayan konularla ilgili ve çalışma saatleri dışında görev verilmesinin önü açan,  “Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği”nin iptali için geçtiğimiz hafta Danıştay’a başvuru yaparak iptal davası açılmıştı.  (Haber merkezi)