MHP'den ayrılarak Meral Akşener başkanlığındaki yeni partiye geçmeye hazırlanan muhalifler,  25 Ekim'de Ankara'da yapılacak tanıtım törenine tüm Zonguldaklıları davet ettiler. 
Tüm engellemelere rağmen yeni partinin kurulmasını önleyemeyeceklerini ifade eden muhalifler açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
"Değerli Zonguldaklı hemşehrilerim ve Değerli Türk milliyetçileri
Bilindiği üzere Milliyetçi Hareket Partisi’nde kongre süreci ile başlayıp, kirli referandum ile devam eden, Türk Milliyetçiliği mücadele süreci yeni bir aşamaya ulaşmış durumdadır.
Önümüzdeki başkanlık seçiminde, Türk milliyetçilerinin siyasi tasfiyesini engellemek ve milli olan herkesi kapsayan merkezi, iktidara taşımak amacı ile kurulacak olan ve öncülüğünü Prof. Dr. Ümit ÖZDAĞ hocamız ve Meral AKŞENER hanım efendinin yaptığı yeni partinin içinde yer almaya karar verdik.  Ülke uçurumun kıyısında iken benlik davası yapmak kabul edilemez. Bütün Türk milliyetçileri ve milli güçler hep birlikte, ülkemizi uçurumdan kurtarmak amacı ile bu birleşmeyi gerçekleştirmek zorundayız. 
Ülkemizin içinde çok tehlikeli gelişmeler yaşanmaktadır. Kıbrıs sorunu, Ege’de adalarımıza yunan bayrakları asılıyor, Suriye’den her gün şehit haberleri geliyor, Kuzey Irak'ta Barzani ve Kürdistan sorunu, ordumuzun içinde bulunduğu moralsizlik vahim noktalara gelmişken, fetöcüleri devlet kurumlarından tamamen temizlememişken, ekonomik kriz ülkede almış başını giderken biz gerçek Türk milliyetçilerinin bu sorunlar karşısında suspus oturacağını zannedenler çok büyük yanılgı içindedirler.
Ayrıca 25 ekim tarihinde Ankara’da yeni partimizin tanıtım toplantısı için Ankara'da bulunan JW Marriott Otel ile ön mutabakat sağlamalarına rağmen otel yönetiminin gelen baskılar nedeniyle sözleşme imzalamadığı ve diğer nedenlerde halkımızca bilinmektedir. Her şeye rağmen kararlı olduğumuzu ve 25 Ekim'de partimizin kurulacağını da Meral AKŞENER hanım Ankara’da Genel merkez binasını ziyareti esnasında net bir şekilde ifade ederek engelleme çabası içerisindekilere hodri meydan demiştir.
Artık hep birlikte iktidar yürüyüşü için hazırlanmaya başlayabiliriz. Bu yol şimdiye kadar yürüdüğümüz yoldan daha çetin olacak ancak başaracağız. Bu mücadeleye inanan tüm Zonguldaklı hemşehrilerimizi ve Türk milliyetçilerini 25 ekimde Başkentimiz Ankara’daki yeni partimizin tanıtım toplantısına davet ediyoruz."