Kızılay Kan Merkezi tarafından yıllardır yapımı istenen kan alma birimi kurulum projesi hayata geçti

ARANAN KAN BULUNDU

 

Kızılay Kan Merkezi tarafından yıllardır yapımı istenen fakat bir çok bürokratik engelden dolayı gerçekleştirilemeyen kent merkezine kan alma birimi kurulum projesi sonunda hayata geçti. Türk Kızılayı Kan Merkezi Müdürlüğü tarafından Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan kiralama yöntemiyle almak için başvurulan ve Enerji ve

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan ve Kızılay Derneği Başkanı Nihat Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Başbakanlık tarafından onaylanan Lavuar Alanı’na 3 kan alma sandalyeli bir konteynır koyuldu. Aygün’ün katılımıyla dün ilk kan bağışının alındığı birimin hafta içi hergün mesai saatlerinde, haftasonu ise 10.00-18.00 saatleri arasında açık olacağı bildirildi. Yeni kurulan kan alma birimi hakkında açıklamalarda bulunan Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, Zonguldak halkına yakışır bir hizmet sunmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Uzun zamandan bu yana açmak için çaba sarf ettiğimiz istediğimiz kan almak birimi bugün vatandaşlarımızdan kan bağışı kabul etmeye başladı. Resmi açılışımızı inşallah önümüzdeki günlerde Sayın Genel Başkanımız, yönetim kurulu üyelerimiz ve Genel Müdürümüzle birlikte hep beraber coşkulu bir şekilde yapacağız. Vatandaşımızın yoğun talebi ve sürekli burada bizi görüp sormaları aynı zamanda da havaların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle de bugün burada kan bağışımızı almaya başladık. İlk bağışçımızda şuan kan bağışlamaya başladı, Zonguldak’ımıza hayırlı olsun. Bilindiği üzere yeni yere taşınmamızdan sonra bağışçılarımızın ulaşım noktasındaki sorunları nedeniyle biraz sıkıntılar yaşanıyordu. Artık böyle bir şey kalmadı. Şehrin göbeğinde bütün vatandaşlarımızın rahatça ulaşarak kan bağışlayabileceği çok şık, 36 metrekare, içinde 3 tane vatandaşlarımızın aynı anda kan verebileceği Türk Kızılayı’mıza yakışır bir kan birimimizi hayırlısıyla açtık. Şuan itibariyle hafta içi her gün 8.30 -17.30, Cumartesi günleri de 10.00 ile 18.00 arası burası hizmet verecektir. Özel günlerde de kan alma birimimizi açık tutacağız. Burada ayrıca 2 personel arkadaşımız ve 1 doktorumuz da sürekli hizmet verecek” dedi.

“İNŞALLAH GÜZEL HİZMETLER VERECEĞİZ”

Kızılay Derneği Başkanı Nihat Aygün ise yaptığı açıklamasında, yeni yapımı gerçekleştirilen kan alma biriminde güzel hizmetler yapmayı planladıklarını söyleyerek, “Bugün şehir merkezimizdeki kan alma birimimizi açtık. İnşallah burada vatandaşımıza çok güzel hizmetler vereceğimize inanıyorum. Şehir merkezinde bir yerimiz yoktu, ya Vilayet binası önünde çadır kuruyorduk yada herhangi bir yere otobüsümüzü kuruyorduk. Allah’a şükürler olsun ki bugün sıcak bir yerde, şehrin merkezinde bütün insanlarımızın rahatlıkla gelebileceği bir yerde hizmete başladık. Bugün bu bir açılış değil. Önümüzdeki günlerde Genel Başkanımızın da katılımıyla büyük bir açılış gerçekleştireceğiz. Kısa zamanda beklediğimizden daha güzel bir birim oluşturduk ve inşallah burada güzel hizmetler vereceğiz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından yaptığı kan bağışlarla altın madalya almaya hak kazanan ve 50’nci kan bağışını gerçekleştirilen İbrahim Ertürk ve Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Selim Alan, yeni kurulan kan bağış biriminde beraber kan vererek açılışı gerçekleştirdi.

(Umut ERSES – Aycan KARADAĞ)