İl Özel İdaresi’nin Vacit Durdubaş Başkanlığında gerçekleştirilen Mart ayının 1. Birleşimde 5 gündem maddesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Mecliste görüşülen ve oy birliğiyle kabul edilen  gündemin 3. Maddesi olan Çaydamar Ek Hizmet Binası ile Lojistik Şube Müdürlüğü Hizmet Binasının tel örgü ile çevrelenmesi için İl Özel İdaresi tarafından ayrılan 50 bin TL ödeneğin; Polisevi Şube Müdürlüğü’nün deprem güçlendirmesi, mantolama, çatı kaplama ve çelik konstrüksiyon yapım işi için kullanılmasına ihtiyaç duyulmuş olup, bu ödeneğin 2016 yılı gider bütçesinin Çaydamar Ek Hizmet Binası ile Lojistik Şube Müdürlüğü ile Çocuk Şube Müdürlüğü Hizmet Binasının tel örgü ile çevrelenmesi harcama kaleminden tenzil edilerek, Polisevi Şube Müdürlüğünün deprem güçlendirilmesi, mantolama, çatıl kaplama ve çelik konstrüksiyon yapımı projesine aktarıldı.

Mecliste gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Nebahat Yılmaz, Göbü’de denize moloz döküldüğünü belirterek, “İl Özel İdaremizin aracı denize moloz döküyor. Bunu bazı belediyelerin yaptığını duyuyoruz. Bunu şu bu belediye yapsa da biz kendi araçlarımızla denize moloz dökmemeliyiz.” dedi.

Yılmaz’ın sözleri mecliste gergin bir havaya neden olurken, AKP’li Meclis Üyesi Ramazan Taşdemir, şu sözlerle cevap verdi:  “Yol çalışmaları nedeniyle Karayolları da oraya bir toprak dökümü yaptı. Oraya dökülen çöp veya artık yığını değil. Yol çalışmasından dolayı mevcut toprak dökülüyor. Bu denizi kirleten, çevreyi kirleten herhangi bir şey değil. Çatalağzı, Muslu ve Kilimli Belediyeleri bizim artık çöp dökme yerimiz olduğu halde Kilimli sahiline döküyorlar. Sen çevreyi çok düşünüyorsan o zaman gidip oraya bakacaksın. Ondan sonra diyeceksin ki bu çöpler yüzünden insanların denize girdiği yerler çöp yığını haline geldi. Araştır ona göre konuş.” (Aykut KARA)