İlçe Seçim Kurulundan mazbatalarını alan 5 milletvekiline hesap verecekleri tek makamın Zonguldak halkı olduğunu hatırlatan Halkın Sesi, yeni vekillere sesleniyor:

Artık tahammülümüz yok!

HEM KENTİ HEM DE ÜLKEYİ BÜYÜK SORUNLAR BEKLİYOR

AKP'den milletvekili seçilen Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar ile CHP’den seçilen Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz dün İlçe Seçim Kuruluna giderek mazbatalarını aldı. Milletvekili olduklarına dair belgeleri İlçe Seçim Kurulu Başkanı’nın elinden vekillere partililer de eşlik etti. Çiçeği burnunda vekiller yarından itibaren TBMM’ye giderek kayıt yaptıracak.  Yeni göreve başlayacak milletvekillerini hem ülkede, hem de kentte dağ gibi sorunlar bekliyor. Sekiz yılda yapılan yedi seçimle aşılmaya çalışılan siyasi istikrarsızlığın ardından tek adama dayalı yeni bir sisteme giden Türkiye, önümüzdeki günlerde ciddi ekonomik sorunlarla boğuşacak. Bir yandan yeni sisteme geçişin sancıları, diğer yandan uluslararası ilişkilerle ekonomide yaşanan sorunlar ülkede bambaşka bir siyasi ortam yaratacak.

 

TEK ÇIKIŞ YOLU TERMİK SANTRALLER OLAMAZ

Yeni milletvekillerini Zonguldak’ta da büyük sorunlar bekliyor. 1980’lerde gerileme sürecine giren kent, AKP iktidarıyla birlikte resmen yıkım dönemine girdi. Ekonomik, sosyal, sportif, eğitsel her türlü göstergede dibin de dibini gören şehre çıkış için sunulan tek şey termik santraller oldu. Peş peşe açılan santraller istihdama söylendiği katkıyı yapmazken, kentsel yaşam kalitesini hepten aşağıya çekti. Tek sektörlü ekonomiden kurtarılması için ciddi hiçbir adım atılmayan kentte TTK’nin rantabl hale getirilmesi için de hiçbir şey yapılmadı. İşsiz, aşsız, geleceksiz kalan insanlar kenti terk ederek ülkenin dört bir yanında Zonguldak kolonileri oluşturdu. Kısır çekişmelerin içinde kaybolup giden siyaset kurumuysa, tüm bu süreçte, kentin yarasına merhem olacak hiçbir çözüm üretemedi.

 

ZONGULDAK DÜŞMANI POLİTİKALARI TEŞHİR EDECEĞİZ

Geçtiğimiz dönemde bırakın farklı partiden seçilenleri, aynı partiye mensup milletvekilleri bile yan yana duramadı. Dağ gibi biriken sorunları aşmak için sinerji yaratmak bir yana, konuşmak için bile bir araya gelemeyen vekiller sorunun bizzat parçası oldu. AKP’li vekiller hükümetin Zonguldak düşmanı politikalarına onay verip TBMM’de bu doğrultuda el kaldırırken, CHP’liler de parti içi çekişmeler yüzünden birbiriyle didişti. Kentin ölüm kalım kavgası verdiği bir zamanda Halkın Sesi tüm Zonguldak milletvekillerine sesleniyor. Bu kentin artık tahammülü kalmadı. Sizden kısır çekişmeler değil, kentin geleceğine yön veren ışıltılı fikirler bekliyoruz. Vicdanınızla parti politikaları arasında sıkıştığında hesap vereceğiniz makamın genel başkanlar değil Zonguldak halkı olduğunu söylüyor, ortak duruşa davet ediyoruz. Bu dönemde atılacak bir yanlış adımın telafisi olmadığını bir kez daha ihtar ediyor, Zonguldak düşmanı her adımı teşhir edeceğimizi kamuoyuna ilan diyoruz.