Zonguldak Belediyesi’ni ve Zonguldak Milletvekillerini eleştiri yağmuruna tutan MHP İl Başkanı Hamdi Ayan,

“Artık tuz kokmuştur”

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, parti binasında yaptığı basın açıklamasında Zonguldak Belediyesi’ne ve Zonguldak Milletvekillerini eleştirileriyle topa tuttu. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i ve Belediye Meclis Üyelerini göreve çağıran Ayan, “Yaklaşık 3 yıldır Milliyetçi Hareket Partisi olarak gerek belediye başkanının zor günlerinde destek olmak gerekse Zonguldak Belediyesi’nin Zonguldak’a hizmet edebilmesi için elimizden gelen destek ve gayreti göstermiş durumdayız. Artık tuz kokmuştur.” dedi.

Konuşmasında Zonguldak Milletvekillerine de göndermede bulunan Ayan, “İnsanlarımızın partimize gelerek yaptığı şikayetler artık çuvala sığmaz oldu. Seçilerek göreve gelmiş arkadaşlarımız kendilerine bir çeki düzen versinler. Biz hep uzlaşmacı bir muhalefet yönünü seçtik. Fakat buradan da bir şey çıkmadığını gördük. Parti olarak bu saatten sonra tünellerin önünde bizi bulurlar. Mahallelerdeki çukurların tepesinde bizi bulurlar. Sadece asli görevlerini yapsınlar yeter biz kendilerinden fazla bir şey beklemiyoruz.” diye konuştu.

“ENERJİ SEKTÖRÜNE ÇALIŞIR HALE GELDİK”

Ülkemizde bu yıldan itibaren kaldırılan kış saati uygulamasıyla değişen mesai saatleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Ayan, “Ülkemizde saat uygulamalarından vazgeçildiğinden dolayı bizlere göre de bir takım aksamaların olduğunu görüyoruz. Sayın valimiz memurlarıyla ilgili sabah 8.30 akşam 5.30 mesai saatlerini değiştirerek bu yola bir çare bulmuştur. Fakat Zonguldak’ımızda işçi statüsünde hem de asgari ücretle çalışan bunu yanı sıra da on binlerce öğrencimiz sabah kalkıp sabahın karanlık saatlerinde okullarına gitmektedir. Sözde enerji tasarrufu yapalım derken tam tersine enerji sektörüne çalışır hale geldik. Bu meselenin başta hükümet tarafından bir kez daha değerlendirilerek, işçi ve öğrencilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için uygulanması ve yapılması gereken bir saat uygulaması olursa bizlerde bundan memnuniyet duyacağımızı ifade ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“MAHALLELERDE OLACAĞIZ”

3 yıldır Milliyetçi Hareket Partisi olarak gerek belediye başkanının zor günlerinde destek olduklarını gerekse Zonguldak Belediyesi’nin Zonguldak’a hizmet edebilmesi için elimizden gelen destek ve gayreti gösterdiklerini söyleyen Ayan, “Artık tuz kokmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bugünden itibaren mahallerde olacağımızı, muhtarlarla beraber olacağımızı, Zonguldak’ın sorunlarının yerinde çözebilmek için artık buralarda nöbet tutacağımızı ifade etmek istiyorum. Zonguldak’ımızda bırakın araçların rahat gidebilmesini artık insanlar yürüyerek çarşıya inemez konuma gelmiştir. Yollar bildiğiniz patates tarlası, köstebek yuvasına dönmüş ve kışın gelmesiyle birlikte de yağan yağmurla birlikte önce vatandaşlarımız araçlardan kaçar duruma gelmiş. İnsanlarımız araç üzerine nasıl su sıçratacağına bakıyor. Zonguldak’ımızın merkezi başta olmak mahallelerdeki ara sokaklarına girilemez duruma gelmiştir. Artık Zonguldak yaşanabilir bir Zonguldak olmaktan çıkmıştır. Dolayısıyla 3 yıllık bir zaman içerisinde ‘bugün olur, yarın olur, şu sıkıntı var, bu sıkıntı var,’ denmesine rağmen Hiçbir şeyin düzelmediğini görüyoruz. Bu bakımdan başta sayın belediye başkanımızın muhtarlarla istişare etmesi gerekiyor. Muhtarlarımızın belediye başkanıyla ilgili şikayetleri var. Muhtarlarımız görüşemediklerini söylüyorlar. ‘Mahallelere davet ediyoruz. Gelmiyor’ deniliyor. Sonuçta bunlarda bizim mahallerimiz tarafından seçilmiş muhtarlarımızdır. Bunlarla da ilgilenmek gerekir. Dolayısıyla onlarda mahallelerdeki kendi lehine gelen sıkıntıları çözebilmek için çareyi belediye başkanı ve yönetiminde buluyorlar. Bu bakımdan onlarla iyi istişare ederek birlikte Zonguldak’ı iyi bir düzeye getirmek için ‘bizde varız’ diyoruz. Bizde elimizden katkıyı sağlayacağımızı söylüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“MİTHATPAŞA, ÜZÜLMEZ TÜNELLERİNİN AĞZINDA MI YATALIM?”

AKP’li Zonguldak Milletvekillerini konuşmasında eleştiri yağmuruna tutan Ayan, “Geçtiğimiz aylarda Sayın Faruk Çaturoğlu’nu saha görmeye başlamıştık. Son zamanlarda kendisi de sahalardan çekildi. Sayın Hüseyin Özbakır’dan çok büyük beklentilerimiz vardı. Cumhurbaşkanı’na yakınlığıyla bildiğimiz, Zonguldak’a çok farklı yatırımların geleceğini söyleyen Sayın Hüseyin Özbakır’ında bu konuya ilgili kayıtsız ve duyarsız kaldığını görüyoruz. Milletvekilleri içerisinde biraz gayret göstermeye çalışan Sayın Özcan Ulupınar var onunda yetersiz kaldığını görüyoruz. Türkiye’nin çeşitli vilayetlerini bizlerde geziyoruz. İktidar tarafından Zonguldak için zamanı geliyor deniliyor ki ‘coğrafyası sıkıntılı olduğundan dolayı yatırım yapılamıyor’ veya ‘yolların yapılmadığından’ gibi bir takım ifadeler duyuyoruz. Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz illerine baktığınız zaman Zonguldak’ın coğrafyasından farklı bir coğrafyaya sahip değil. Hangi yol, hangi tünel olurda 14 yılda bitmez. Mithatpaşa, Üzülmez tünellerinin ağzında mı yatalım? İhaleyi verdiğiniz müteahhitleri biz mi çalıştıralım. Bu zamana kadar bir şey söylemedik. Artık bir yılın değerlendirme zamanı geldi. Şaka değil bu işler artık Türkiye yeni seçim havasına girmiş durumda. Bu arkadaşlarımız kendi ihaleyi verdikleri kişileri çalıştıramayacak durumdalarsa bırakıp gitsinler bu işleri.” açıklamasında bulundu.

“KENDİLERİNE ÇEKİ DÜZEN VERSİNLER”

Milletvekillerinin kendilerine çeki düzen vermesi gerektiğini ifade eden Ayan, son olarak şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Şerafettin Turpcu’nun yapacağını bildiğimiz mühendislik fakültesinin 2015 yılında bitirilmesi gerekirken, 2016 yılı bitmek üzere mühendislik fakültesinin bitmediğini görüyoruz. Bu neden bitmemiştir? Bu arkadaşlar bitiremedikleri işlerin altına girmesinler Biz kendilerinden rica ediyoruz. Ama şu var ki buradan bütün samimiyetimle söylüyorum. Bunu bir yemin olarak da algılayabilirsiniz. Milliyetçi Hareket Partisi hem belediyeyi hem milletvekillerini çalıştıracaktır. Bunu artık başka yolu kalmamıştır. Çünkü insanlarımızın partimize gelerek yaptığı şikayetler artık çuvala sığmaz oldu. Seçilerek göreve gelmiş arkadaşlarımız kendilerine bir çeki düzen versinler. Biz hep uzlaşmacı bir muhalefet yönünü seçtik. Fakat buradan da bir şey çıkmadığını gördük. Parti olarak bu saatten sonra tünellerin önünde bizi bulurlar. Mahallelerdeki çukurların tepesinde bizi bulurlar. Sadece asli görevlerini yapsınlar yeter biz kendilerinden fazla bir şey beklemiyoruz.”      Aykut KARA