Zonguldak Valiliğine bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakfı bünyesindeki aşevinde yaşanan milyonluk rant ilişkileri nedeniyle yüz binlerce lira kamu zararı yaşanıyor. Günlük ortalama 2 bin kişiye sıcak yemek verilen Sosyal Yardımlaşma Vakfı Aşevine ihale yapmaksızın doğrudan temin yöntemiyle sürekli Beycuma'da faaliyet gösteren Öztürk Gıda Şirketi isimli bir firmadan gıda ve Zonguldak'ta faaliyet gösteren bir firmadan temizlik malzemesi satın alınması hem kamu vicdanını yaralıyor, hem de akıllara yeni soru işaretleri getiriyor.

İHALE YERİNE DOĞRUDAN TEMİN

Halkın Sesi'nin yaptığı araştırmaya göre senede yaklaşık 1 milyon lira değerinde gıda tüketilen vakfa ait aşevinde, yoksul vatandaşlara dağıtılan yemek sayısı olduğundan fazla gösterilerek Öner Öztürk'e ait firmadan daha fazla mal satın alınıyor. Bu sayede faturalar şişiriliyor. Kurum fazla tonajlı gıda ve bakliyat alıp depolamak yerine ihale yapmamak için mal alımını bölerek ısrarla doğrudan temin yönetimini tercih ediyor. Yine aşevine alınan temizlik maddeleri de sürekli  aynı firmadan çekiliyor. Bu uygulamayla rekabet koşulları hiçe sayılıyor.

HALKIN SESİ SORUYOR

Kilimli Sosyal Yardımlaşma Vakfı personeli olan Mevlüt Kesin'in Zonguldak Aşevi sorumlusu olması tesadüf mü? Mevlüt Kesin'in herhangi bir cemaatle bağlantısı var mı? Aşevine alınan gıda ve temizlik malzemeleri için neden ihale yapılmak yerine mal alımı bölünerek doğrudan temin yoluna gidiliyor? Teklif alınan firmalar neden hep aynı? Öztürk Ticaret ile Aşevi sorumlusu Mevlüt Kesin'in organik bağlantısı var mı? Aşevi tarafından kiralanan 67 AB 081 plakalı araç Öner Öztürk'e aitken aşevinde çalışan bir personele satıldığı ve daha sonra hülle yapılarak başka bir isim üzerinden kuruma kiralandığı doğru mu? Gıda mühendisi dururken mal alımını hiç bir yetkisi olmayan aşevi sorumlusu olduğunu iddia eden Mevlüt Kesin'in yapması etik ve yasal mı?  Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Recep Civelek bu iddialarla ilgili soruşturma açmayı düşünüyor mu?