Kilimli Halkevi Yönetim Kurulu, 23 Mayıs’ta Kilimli’de yaşanan ve 3 yurttaşın yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarla ilgili bir açıklama yaparak, “Asıl terörist olanlar ve provokasyon yaratmaya çalışanlar, bizlere saldıran ve bizlere yalan yanlış, çirkin suçlamaları yöneltenlerdir” dedi.

 

Kilimli Halkevi Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yaparak, geçtiğimiz günlerde açlık grevi yaparak kendini ocağa kapatan işçilere destek vermek amacıyla yapılan yürüyüş sonrasında meydana gelen ve 3 yurttaşın yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara açıklık getirdi. Açıklamada, 23 Mayıs 2016 Pazartesi günü açlık grevinde ki maden işçileri ailelerinin çağrısıyla Kilimli Cumhuriyet Meydanı'nda toplanılarak maden ocağına doğru yürüyüş gerçekleştirilmiştir. Yürüyüşten dönen Kilimli Halkevi üyeleri, üniversite öğrencileri ve Zonguldak Demokrasi Platformu bileşenlerinin de içinde bulunduğu gruba çeşitli mecra ve kişilerin yönlendirdiği, aralarında madde bağımlısı, alkollü kişilerinde bulunduğu 15-20 kişilik gerici çete, ara sokakta,  demir sopalarla saldırmış ve 3 kişiyi yaralamıştır. Daha sonrasında ise çeşitli medya organlarından ve internet hesaplarından bu olaya dair Kilimli Halkevi üyelerine çirkin ve gerçeği yansıtmayan sözler sarf edilmiştir. Bizlere yöneltilen gerçeği yansıtmayan bu sözler, maden işçilerine verilen desteği baltalamak ve mücadelelerini engellemeye çalışan kişi ve kurumlara aittir” denildi.

 

İŞÇİ AİLELERİNİN DIŞINDA HİÇ KİMSE SLOGAN ATMADI

Açıklamada, “O gün saldırıya uğrayan bizler, maden işçilerine destek vermek için yürüyüşe katıldık. Çeşitli yayın organlarında '’bunlar terörist', 'insanları provoke etmeye çalışıyorlar', 'Kaymakamlık önünde oturma eylemi yapacaklardı', ''polise karşı kışkırtıcı sloganlar atıyorlar' diyerek bizleri terörize etmeye çalışanlar, maden işçisinin vermiş olduğu mücadeleden korkan ve bizleri korkutmaya çalışarak madencilerin mücadelesine destek vermemizi engellemek isteyenlerdir. Asıl terörist olanlar ve provokasyon yaratmaya çalışanlar bizlere saldıran ve bizlere yalan yanlış çirkin suçlamaları yöneltenlerdir.  Yürüyüş gününe ait tüm videolar Kilimli Halkevi'nin internet hesaplarında (twitter, facebook) ve elimizde bulunmaktadır. Bu videolardan da görülebileceği gibi yürüyüşte madenci ailelerinin sloganları dışında başka hiçbir slogan atılmamıştır. Yürüyüşte herhangi bir parti veya gruba ait bayrak, flama, döviz vs. açılmamıştır” şeklinde görüşler dile getirildi.

 

DİRENİŞÇİ İŞÇİLERİ YALNIZLAŞTIRMAK İSTİYORLAR

Açıklamanın son bölümünde, “Bizlerin yürüyüşe sadece destek vermek için gittiğimize bütün işçiler ve işçi aileleri şahittir. Bizle ilgili yalan ve asılsız suçlamaları ortaya atanlarla 'madenciler açılık grevinde değil yalan söylüyorlar, yemek yemişler, sigara içmişler' diyenler aynı zihniyete mensuptur. Amaçları maden işçilerini yalnızlaştırmaktır. Madencileri desteksiz bırakmaktır. Mücadelelerine balta vurmaktır. Halkımız,  Kilimli Halkevi'ni çok iyi tanır, yöneltilen suçlamaların gerçeği yansıtmadığını bilir. Kilimli Halkevi'ni karalamaya ve terörize etmeye çalışanlar sanatın, bilimin, emeğin düşmanıdır. Halkımız, bizlere yöneltilen asılsız suçlamalara itibar etmeyecektir. Bizler emeğin, adaletin, demokrasinin ve laikliğin savunucularıyız. Maden işçilerinin sesini duyurmaya onlarla dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz, yılmayacağız!” cümlelerine yer verildi.