Zonguldak’ta aşırı yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda bir ev toprak altında kalarak yıkılırken, çevredeki 6 ev ise boşaltıldı.

Zonguldak’ta 3 gündür aralıklarla etkili olan yağmur etkisini sürdürürken Mithatpaşa Mahallesi, 707 Sokak'ta sabah saat: 05.00 sıralarında heyelan meydana geldi. Sokaktaki yolun 25 metrelik bölümü çöktü. Kayan toprak, 20 metre aşağıdaki Erdal Erarslan'a ait tek katlı evin üzerine çöktü. Evin bir bölümü toprak altında kaldı, bir bölümü yıkıldı. Erarslan, heyelan sırasında gürültüyü duyarak pencereden çıkarak kurtuldu.

Yolun tehlike arz ettiği ve tadilat yapılması konusunda belediyeye birçok kez dilekçe vermesine karşın sonuç alamadığını ifade eden Eraslan, şöyle konuştu:

"Heyelan sabah saatlerinde oldu. Zaten yoldaki çatlağın açılmasıyla heyelan olacağını hissetmiştik. Evden çıktım ve kısa bir süre sonra da tonlarca toprak kütlesi evin üzerine geldi ve ev toprağın altına kaldı. Eşyalarım da toprağın altında. 4 odalı evde tek yaşıyordum. Bu yolun çökeceği belliydi. Ben dikkatli ve duyarlı olmasam şu anda belki de tonlarca toprağın altında kalmıştım, Uyarılarımıza, dilekçelerimize rağmen tedbir alınmadı. Bunun hesabının sorulması lazım."

AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör de heyelan bölgesinde inceleme yaptı. Heyelanın devam ettiğini ve bölgenin tehlike arz ettiğini söyleyen Güngör, 6 evin bu yüzden tahliye edildiğini söyledi. Güngör, heyelan bölgesinde 17, il genelinde ise tehlike arz eden evlerde oturan toplam 45 kişiyi güvenli yerlere nakledeceklerini söyledi. Güngör, isteyenleri yakınlarının yanına, isteyenleri de misafirhanelere yerleştireceklerini kaydetti. Barış DOĞAN