2021 Sendika Mutabakat Metnine göre Zonguldak’ta Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet kolunda yetkili sendika 2678 üyeyle Eğitim-Bir-Sen oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Kamuran Aşkar, “Zafer üstüne zafer koyarak yetkide onuncu yılımızı kutluyoruz.” dedi. Aşkar, başta sendikamıza teveccüh gösteren üyelerimiz olmak üzere emek veren herkese teşekkür ettiğini, belirtti.

Sendikacılık Açısından Zor Bir Yıl Oldu

Açıklamasında “Pandemi sürecinin bütün hayatı ve dolayısıyla eğitim-öğretimi derinden etkilediği bu yıl, Bakanlıkta ve arazide yaşanılan bunca olumsuzluğa rağmen üye sayısını artıran ve  en yakın rakibine 547 fark atarak büyük bir başarı öyküsü yazan Eğitim-Bir-Senimiz, hak ve emek sendikacılığının öncüsü  olarak Zonguldak’ın yetkili sendikası olmuştur.” diyen Aşkar, “Aldığımız sorumluluğun farkındayız. Şımarmadan, doğru bildiğimiz yoldan sapmadan ve doğruları söylemekten çekinmeden yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

Yetkide Onuncu Yıl

Zamanın, istikameti doğru, mücadelesi haklı olanlara güçlü bir gelecek armağan ettiğini ifade eden Aşkar, “On yıldır Zonguldak’ın en büyük  sendikası olarak Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in Türkiye ve dünyanın gündeminden kopmadan, mazluma sırt çevirmeden, kimi zaman bir iyilik hareketi, kimi zaman bir direniş hareketi olarak mücadelesini sürdürdüğünü ve her zaman bir sendikadan daha fazlası olabilmeyi başardığını” söyledi. Aşkar, “Her doğru adım yarını tahkim eder,işi kolay kılar. Zonguldak’ta gelenek on yıldır değişmiyor. Zonguldak’ta eğitim çalışanları biliyor ki güvenle verilen yetki ancak başarıyla sürdürülebilir. Nice başarı dolu on yıllara.” dedi.

Zonguldak’ın En Hızlı Büyüyen Sendikasıyız

Aşkar açıklamasında  “Şubemiz, yetkili sendika sıfatı ile girdiği 2021 Yılı Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Kolu Mutabakatları sonucunda ilimizde yetkisini üye sayısını arttırarak sürdürmüştür. Çok açık farkla yetkili sendika olmamızın yanında en fazla üye kazanan sendika olmamız da onuncu yılımıza yakışır bir durum olmuştur. Sendikacılığı, sadece sorunları dile getirmekten ibaret sanan, şimdiye kadar herhangi bir kazanımı bulunmayan, sorun çözemeyen, tezvirat, tehdit ve şantaj sendikacılığı yapanlara bizzat eğitim çalışanlarımız tercihleriyle bir ders vermiştir. Sahada kalmaya omuz omuza yürümeye devam edeceğiz.” dedi.

Çağın Soylularına Selam Olsun

Çağın soylularına selam olsun diyen Aşkar, “MehmetAkifİnan ve dava arkadaşlarının bir masa ve bir kaç sandalye ile çıktığı yolda bugün sadece Zonguldak’ta değil tüm Türkiye'de yetkili sendika olmuşsak bunu her zaman daha fazla çalışmamıza borçluyuz. Bu bilinçle bundan sonra daha fazla çalışacağız. İl ve ilçe yönetim kurullarımıza, işyeri temsilcilerimize, kadın komisyonlarımızave bütün üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.