OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile ihraç edilen sendika üyeleri hakkında açıklama yapan SES Zonguldak Şube Başkanı Esat Aşkar;

“ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

SES Zonguldak Şubesi tarafından yapılan açıklamada, Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile 460 üyesinin kamudan ihraç edildiğini belirtilerek,Hukuksuz ve usulsüz uygulamalarla, sağlık hakkı, iş güvencesi ve insanca yaşam için mücadele eden üyelerimizi hedef tahtasına koyanlar bilsinler ki, meşru direnme hakkımızı sonuna kadar kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.” denildi.

“HAKKIMIZI SONUNA KADAR KULLANACAĞIZ”

Açıklamasında iktidarı hedef alan SES Zonguldak Şube Başkanı Esat Aşkar, “Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin çalışma ve yaşam hakkının yok sayılmasına karşı mücadele eden ve bu nedenle defalarca mahkemelerde yargılanan, sürgün edilen, cezalandırılan üyelerimizdir. Kamuda kıyımın asıl hedefi her zaman AKP’nin neoliberal ve kirli politikalarına direnenler olmuştur. Kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırmak ve sağlığı tam bir rant alanına çevirmek isteyen AKP, öncelikle bu politikalara karşı duranları cezalandırmaya çalışmaktadır.AKP, darbecilerle hesaplaşma adı altında kamudan kendi gibi düşünmeyenleri tasfiye ediyor. Hukuksuz ve usulsüz uygulamalarla, sağlık hakkı, iş güvencesi ve insanca yaşam için mücadele eden üyelerimizi hedef tahtasına koyanlar bilsinler ki, meşru direnme hakkımızı sonuna kadar kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

“ÜYELERİMİZ HEDEF ALINIYOR”

Sendika üyelerinin iktidar tarafından hedef alındığını söyleyen Aşkar, “Güvencesizleştirilmeye karşı aktif mücadele yürüten sendikamızın üyelerinin hedef alınması AKP’nin güvencesizliği kural haline getirmek istediğinin en somut kanıtıdır. Bizleri susturmaya çalışan iktidar, 657 sayılı kanunda değişiklik yaparak kamu emekçilerini tümüyle güvencesizleştirecektir. Bu saldırılara karşı sağlık emekçilerinin tek güvencesi güçlü ve iktidardan değil emekçiden yana bir örgütlülüktür. Binlerce üyesi ihraç edilmiş, on binlerce üyesi açığa alınmış sarı sendikalar kafalarını kuma gömmeye, üyelerini sendikaya sokmamaya devam etsinler. Biz haklılığımızdan ve örgütlülüğümüzden aldığımız güçle AKP iktidarının karşısına dimdik çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.