Demir Ailesi tarafından tehdit edildiğini iddia eden Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın, İşadamı Zekai Bükrü’nün aracı olması sonucu Demir Grubu’yla anlaştığı iddia edildi. Anlaşmaya göre futbol sahasını hibe edecek olan Demirlerin parselizasyonu yapılırsa 150 milyon TL’lik bir rant doğacak

ASLAN KİM, ÇAKAL KİM?

Geçtiğimiz ay basın toplantısı düzenleyerek Demir Şirketler Grubu’nun kendisini tehdit ettiğini öne süren Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, ‘Bunlar kendilerini aslan terbiyecisi zannediyorlardı. Aslında bu güne kadar çakalları eğitmişler. Karşılarına bir aslan çıkınca ne yapacaklarını şaşırdılar.” diyerek Demir kardeşlere meydan okumuştu. Basın toplantısında Demir Grubu’na yönelik son derece ağır bir dil kullanan Başkan Ünal, bundan sonra istenilen imar tadilatının hiçbir şartta yapılmayacağını söylemişti. İddiaya göre İşadamı Zekai Bükrü’nün araya girmesi sonucu Ömer Ünal ve Salih Demir anlaştı. Anlaşmaya göre Filyos’taki futbol sahasını Filyos halkına hibe edecek olan Demirler, bu sayede istedikleri parselizasyonu gerçekleştirerek 150 milyon TL rant elde edecek.

BİR İMZAYLA 150 MİLYON RANT

Sit alanı içerisinde olduğu için çivi bile çakılamayan araziyi parsel parsel satarak bir kısmını Kültür Bakanlığı’na kamulaştırma karşılığında vermeye hazırlanan Demir Grubu, arazinin diğer kısmını ise kat karşılığı satmaya hazırlanıyor. İşadamı Zekai Bükrü’nün ve Filyos Ateş Tuğla’nın hurdalarını satın alan firmanın alacağına karşılık verilen arsaların imar tadilatı Filyos Belediyesi Meclisi’nden geçerse Demir Şirketler Grubu, Ömer Ünal’ın atacağı bir imza karşılığında bir kalemde 150 milyon TL’nin sahibi olacak. Basın toplantısında Demirlerin kendisini tehdit ettiğini öne sürerek yaklaşık bir aydır 5 ayrı korumayla gezen Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın hangi şartlarda geri adım attığı ve anlaşma sağladığı merak ediliyor. Halkın Sesi soruyor: ‘Ölsem de geri adım atmam. Demirden korksak trene binmezdik.” diyen Ömer Ünal… Kim aslan, kim çakal?