CHP’li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kontenjandan meclis üyesi yaptığı AKP’li Zeki Çolak’ın kaçak inşaatlarına dokunamazken belediyede çalışan taşeron işçilerin yemekhanede yemek yemesini yasakladı

ASLAN SOSYAL DEMOKRATLAR

Cumhuriyet Halk Partili Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kontenjandan meclis üyesi yaptığı AKP’li Zeki Çolak’ın kaçak inşaatlarına dokunamazken, belediyede çalışan taşeron işçilerin yemekhanede yemek yemesini yasakladı. Doğrudan teminlerle müteahhitleri zengin edip milyonlarca lira kamu zararına neden olan Muharrem Akdemir’in verdiği karar sosyal demokrat olduğunu iddia eden bir partinin utancı olarak tarihe geçti. Akdemir’in hafta başından itibaren hiçbir gerekçe göstermeksizin taşeron işçilerin bundan sonra belediyenin 7’nci katında bulunan yemekhanede yemek yemelerini müsaade etmeyeceklerinin talimatını vermesi taşeron işçiler arasında tepkiyle karşılandı. Bilindiği gibi Zonguldak Belediyesi’nde çalışan işçi ve memurlar 2 buçuk TL’ye yemekhaneden yemek yerken yasak gelene kadar taşeron işçiler günlük 5 TL’ye yemek yiyordu.

ÇOLAK YASAK DİNLEMİYOR!

Halkın Sesi’nin 4 Ağustos tarihli sayısında ‘Ortak mısınız?’ manşetiyle verdiği haberde CHP’li meclis üyesi Zeki Çolak’ın yaptığı kaçak katlara ve imarsız inşaatlara dikkat çekilmiş, Muharrem Akdemir ile Çolak arasındaki yakınlığa vurgu yapılmıştı. O tarihten sonra bir süre kaçak kat inşaatına ara veren Çolak önceki gün itibariyle yeniden kat katları bitirmek için kolları sıvadı. Demir profillere tuğla ördüren Çolak, daha öncede bitirdiği bütün binaların üst katını daire yapmıştı. Yapılan tüm ihbar ve şikayetlere rağmen Çolak’ın kaçak katlarına elini bile sürmeyen, ceza kesmekten çekinen Muharrem Akdemir’in ilk olarak AKP’den meclis üyesi olarak başvuran daha sonra son dakikada CHP’den kontenjan meclis üyesi olan Zeki Çolak ile arasındaki ilişkinin boyutu merak ediliyor. (Mustafa ÖZDEMİR)