Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Sinop illerinin kökleri, kültür mirasları, coğrafi yapıları, üretim ilişkileri, üretim biçimi ve üretim çeşitliliği, günlük yaşam ve folklorları BAKAF 2018 Fuarında

 

27-30 Haziran tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleşecek Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İş birliği Fuarı BAKAF2018, haziran ayındaki son turizm fuarı olarak dünya fuar kayıtlarına geçti. Dünyada 2018 yılı haziran ayında sadece 4 turizm fuarı düzenlenecek. Fuarların hepsi Asya Kıtası ülkelerinde gerçekleşecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan İSTAMONU Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karadeniz, Asya Kıtasındaki turizm fuarları 1-4 Haziran tarihlerinde Güney Kore’deki Korea World Travel Fair ile başlayacak, 14-17 Haziran tarihleri arasında Honkong ITE Mice 2018 ile devam edecek. Her iki fuarda Türkiye, Kültür Turizm Bakanlığının bölgedeki ticaret müşavirlikleri tarafından temsil edileceğini hatırlatarak, 4 mevsim turizme uygun olan Batı Karadeniz’i tanıtmak için yılın 12 ayı çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Karadeniz, Çin Ulusal Kongre Merkezinde düzenlenecek Pekin Uluslararası Turizm Fuarı da 15-17 Haziran tarihleri arasında gerçekleşeceğini, Türkiye’nin Asya Kıtası ile Avrupa Kıtasını bağlayan İstanbul’da haziran ayında düzenlenecek tek turizm fuarı ise Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İşbirliği Fuarı olacak dedi.

BAKAF, Türkiye de bölgesel İlk ve tek fuar

İSTAMONU Fuarcılık tarafından 27-30 Haziran tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde 3 hol de ve 20 bin metrekare alanda düzenlenecek Bakaf2018 dünyada turizm alanında haziran ayında gerçekleşecek 4.fuar olarak yer alırken Türkiye’deki tek bölgesel fuar olma özelliğini de taşıyor diyen Karadeniz şöyle devam etti,  “Batı Karadeniz’in sekiz incisi olan Bartın, Bolu, Düzce, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak illerimiz kökleri, kültür mirasları, coğrafi yapıları, üretim ilişkileri, üretim biçimi ve üretim çeşitliliği, günlük yaşam ve folklorları ile birbirine o kadar benzemektedirler ki adeta bir bütünün parçaları gibidirler,  21. yüzyılın her alanda baş döndüren gelişmeleri karşısında ayakta kalabilmenin, çağı yakalayabilmenin ve muasır medeniyetin üst basamaklarına çıkabilmenin tek yolu iş ve güç birliğidir. BAKAF 2018 bu amaç ve doğrultuda düşünülmüş ve Batı Karadeniz bölümünde yer alan 8 eşsiz ilimizin tanıtımını içeren turizm ve iş birliği fuardır.” dedi. (Haber Merkezi)