Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Zonguldak’a gelişinin 85’inci yıl dönümü Valilik Binası önünde yapılan törenle kutlandı. Törende Saygı Duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Jandarma İl Alay Komutanı Haluk Selvi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Törende kürsüye çıkan burada yaptığı konuşmasında cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Zonguldak’a gelişinin 85’inci yıl dönümünü bir kez daha coşku, mutluluk ve gururla kutladıklarını belirterek, “ Atatürk, Milli Mücadele yıllarında ve sonrasında, yurt gezilerine çok önem vermiş, bu gezilerde bizzat halkın içine girmiş, çeşitli konularda halkın görüşlerini almış, kararlarını bu görüşlerin ışığı altında vermiş inkılaplarını da bu görüşlerle güçlendirmiştir. Milli Mücadelede başarıya ulaşmanın, zaferden sonra ileri, modern bir Türkiye yaratmanın fikri yapısı üzerinde, Atatürk’ün yurt gezilerinin etkisi şüphesiz büyük olmuştur.”  dedi.

Akdemir’in konuşmasının ardından törende Goncagül Arslan kürsüye çıkarak “Bayraksız Olamam” adlı şiiri okumasıyla tören sona erdi. ( Aycan KARADAĞ- Aykut KARA)