Zonguldak Barosu Avukatlarından Osman yayla yazılı bir basın açıklaması yaparak Mustafa Özdemir’in tutuklanmasını değerlendirdi.

Yayla açıklamasında şöyle dedi: “Halkın Sesi Gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Mustafa Özdemir’in başına gelenleri, akabinde tutuklanma olayını, Zonguldak kamuoyu gibi ben de yakından ve üzüntü ile izledim, izliyorum. İddiaların gerçekle ilgisinin olmadığı, olayın komplo olduğu kamu oyunda tartışılırken, tutuklamanın hukuka uygun olmadığı, dolayısı ile itirazen adalet gereği Bartın Sulh Ceza Hakimliğinin ‘Tutuklama Kararını Kaldıracağı' beklentisi yüreklere su serpmişti. Ancak olmadığına şahit olundu. Hukuk adalet herkese mutlaka bir gün lazım olacaktır. Bu unutulmasın.

Mustafa Özdemir çok çok zor şartlarda da olsa mesleğini icra etmeye çalışan, yüreği ile tavizsiz aynı çizgide yürüyen, kaleminin kıymetini muhafaza eden bir gazetecidir. Tutuklanması ve halen tutukluluğunun devamı son derece üzücüdür. Dileriz ki ivedilikle adaletli, hukuka, olaya, oluşa uygun bir kararla Mustafa arkadaşımız hürriyetine kavuşur. Kamuoyu da, bizde olayları izlemeye devam etmekteyiz.

Ben, Halkın Sesi ailesine geçmiş olsun diyorum. Her gecenin sabahı mutlaka vardır. Hukuka güveneceğiz” (Haber merkezi)