DİN GÖREVLİLERİNİN ZİYARETİNDE UYSAL TURPCU’YU ELEŞTİRDİ

AY-CITY mi silueti bozuyor, cami mi?

 

Kdz.Ereğli Din Görevlileri Derneğinin ziyaretinde Kent Meydanına yapılacak olan cami konusunda önemli açıklamalar yapan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ‘Kent meydanını da yapacağız, camide yapacağız’ dedi. CHP Milletvekili Şerafettin Turpçu’nun eleştirilerine de cevap veren Başkan Uysal; ‘Bende şu soruyu soruyorum, Ay-City mi silueti bozuyor, Kent Meydanına yapılacak cami mi?” şeklinde konuştu.

Kdz.Ereğli Din Görevlileri Derneği Başkanı Ali Aksoy, beraberinde din görevlileri ile birlikte Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı makamında ziyaret ederek Kent Meydanına yapılacak cami projesi için teşekkür etti.

Belediye basın bürosundan verilen habere göre Dernek Başkanı Ali Aksoy, ziyarette yaptığı konuşmada, Kent Meydanına cami projesinin Ereğli halkında sevinçle karşılandığını belirterek; “En doğru yere cami yapılması kararından dolayı Kent Meydanı caminin hayırlı uğurlu olması için sayın başkanı ziyaret ettik arkadaşlarımızla. İnançlı insan bulunduğu yerde eser yapar, inançsız insanın yerlerinde yeller eser. Ben başkanımı tebrik ediyorum. Bu hayırlı hizmetin altına imza attığından dolayı Cenab-ı Allah’tan böyle nice hayırlı hizmetlerin devamını diliyorum.  Ereğli’miz için çok büyük bir ihtiyaç olan cami bu vesileyle halledilmiş olacak.  Ereğli’miz 3 bin 500, 5 bin kişilik bir camiye sahip olacak. Çevremizde böyle büyük bir cami olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu sayın başkan hissetmiş ki böyle güzel bir hizmetin altına imza attı. Ereğli din görevlileri olarak başkanımı hem tebrik ederim, hem teşekkür ederim. Hem de böyle nice hayırlı hizmetler temenni ederim. Kent meydanı cami halkımız arasında daha duyulduğundan itibaren büyük sevgi ile karşılandığını din görevlileri tercümanı olarak sayın başkanıma arz etmek için buradayız” dedi.

 “AY-CİTY Mİ SİLUETİ BOZUYOR, CAMİ Mİ”

Konuşmasında CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu’nun eleştirilerine de yanıt veren Başkan Hüseyin Uysal; “Bazı haksız eleştiriler oluyor. Şimdi ben sormak isterim. Özellikle Zonguldak Milletvekilimiz Şerafettin Turpçu’ya. Şöyle söylüyor.  Devrek yol ayrımında eski hayvan pazarını tarif ediyor sayın Turpçu. Orası olmaz. Orası merkez değil. Sizin aracılığınızla kendisine şunu sormak isterim. Kentin mimarisini düşünen, inşaat mühendisi ve mimar olduklarından bahsediyorlar meslek olarak. Şimdi Ay-City’deki o yapı  şehrin siluetini ne kadar bozduğu her kes tarafından görülüyor. Elimde olsa, 4 kata kadar indiririm. O boyda orada hiçbir binamız yok. Acaba Ay-Cityi yaparken mühendis, mimar olan şehrin silutini bozduğunu acaba hiç düşünmediler mi, öyle bir binanın yapılmasına nasıl müsaade ettiler. Şimdi bizler cami yapılırken aklımızın sesini dinledik, aklımızı kullandık, vicdanımızın sesini dinledik ama en önemlisi halkımızın sesini dinledik. Kent meydanına cami olması için. Ben şimdi merak ediyorum, Ay-City kurulurken hangi ses dinlenildi. Soruyorum oraya konacak bir cami mi silueti bozuyor, Ay-City mi silueti bozuyor, sizin

“KİLİSENİN ÖNÜNDE POZ VERENLER..”

Başkan Uysal, cami yerine karar verirken, akıl, vicdan ve halkın sesini dinlediklerini belirterek Kent Meydanına mimarisiyle de çok güzel bir camiyi inşa edeceklerini söyledi. Uysal, “Avrupa’ya giden insanlar kiliselerin önünde boy boy poz vermesini biliyorlar, Türkiye’ye geldikleri zamanda camilerin önünde veriyorlar. Ülkemizin en güzel mimari eserleri camilerdir, olması lazım. Camiler bu topraklarda yaşadığımızın tapu senedidir.  Edirne’ye gittiğinizde Selimiye’nin önünde, Adana’ya gittiğinizde Sabancı camisi önünde resim çektirirsiniz. Ankara’da Kocatepe camisi merkezdedir. Bizim kent meydanına yapacağımız cami yeri en ideal yerdir. Bizde bu konuda hocalarımızdan da görüş aldık. Örneğin, hastane kurulurken kimden görüş alıyoruz, Sağlık Bakanlığından, doktorlardan.  Bir okul kurulacak kimden görüş alıyoruz, Milli eğitimden, öğretmenlerden velilerden. Bizde camimiz için din görevlilerimizden, mimarlardan görüş aldık. Ona göre yapıyoruz. En kısa zamanda temelini atacağız. Bize bu soruyu soranlar önce Ay-City’deki mimariye baksınlar. Cami yerine karar verirken, akıl, vicdan ve halkın sesi dinlenmiştir. Ay-City yapılırken hangi ses dinlendi. Sorum bu?.Daha da tartışabiliriz bunu” dedi.