Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanlığı’nın 12’inci Olağan Kongresi yapıldı. İl Başkanlığı’na tekrar tek aday olan Hamdi Ayan seçildi. Ayan kongrede yaptığı konuşmada “Bu şehir bizi adam etmiştir. Bizler bu şehirde ekmeğimizi bulmuş evlat yetiştirmişizdir. Bu şehre karşı bizlerin sorumluluğu vardır. Bugün bu salon bir tarih yazıyor. Nasip olur da seçilirsem sizlerle birlikte bugün bir söz vermek istiyorum. Zonguldak Belediyesini alacağız ve ilk yapılacak seçimlerde tekrar milletvekili çıkaracağız ”dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanlığı’nın 12’nci Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Camlı Köşk’te yapılan kongreye MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal ile Eski Enerji Bakanı ve eski Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan’da katıldı. Yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. İl Başkanlığı’na tek aday olan Hamdi Ayan seçilirken yönetimi oluşturan isimler ise şöyle oldu:

Orhan Korkmaz, Ömer Ay, Okan Doğramacı, Metin Soydaş, Hasan Kara, Varol Demirköse, Recep Kocabacak, İlyas Altun, Mustafa Kaplan, Uğur Yalçın, Kaya Karatepe, Mehmet Nart, Hüseyin Edebal, Bilge Keskin, Kadir Kandemir, Soner Mıcık, Haldun Çakan, Sadettin Gören, Kadir Abasız, Nurullah Uzun, Süleyman Erbay, Sarullah Çınar, Ertuğrul Atabay, Muharrem Arslan, Mücahit Şahin, Yaşar Aksu, Gündüz Torlak, Hakkı Ayvacık, Cevdet Balçık, Sevda Demir, Resmiye Denizer, Nurten Ayan, Muharrem Erol, Özlem Girgin, Ahmet Özkan, Recep Ünlü, Ercan Alaca, Oğuzhan Yıldırım, Murat Güngör, Celal Demirciler, Murat Kınay, Aydın Yılmaz, Cengiz Çıtkıran, Orhan Üstün, İhsan Pınar, Kürşat Başar, Tuncay Kahveci

BU SALON TARİH YAZIYOR

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan kongrede yaptığı konuşmada: “Hepiniz benim dava arkadaşlarımsınız.” Hiçbirinizle husumetim yok, hiçbirinize şahsi kırgınlığım olmamıştır, olmayacaktır. Bu teşkilatları tekrar toparlayacağım. Zonguldak’a ve Ankara’ya uygun bir teşkilat ve milliyetçi ülkücü hareket yaratacağıma söz veriyorum” diyerek şöyle konuştu:

“Bugün tekrar aranızda olmanın mutluluğunu ve şerefini yaşıyorum. 3’üncü dönem için sizin oylarınıza talibim. Bugün gördüğüm kadarıyla 3’üncü dönem de yine değerli dava arkadaşlarım il başkanlığı yolunda bana ve ekibimize güvenerek herhangi bir aday çıkarmamış ve çıkarma yolunda bulunmamıştır. Bundan dolayı hepinize şükranlarımı ve minnetlerimi sunuyorum. Söz konusu vatansa gerisi elbette ki bizler için teferruattır. 15 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarı döneminde 81 vilayet içerisinde en fazla göçü veren Zonguldak’ımız sosyo-ekonomik, siyasi ve kültürel olarak bir çöküş yaşamaktadır. Bunun yanı sıra yerelde siyaset yapan ve yerelde iktidar olmayı başaran Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyecilik anlayışında Zonguldak’ımızın hali ortadadır. Biz bunları kongre salonlarında, basın açıklamalarında ve yapmış olduğumuz toplantılarda dile getirmek zorundayız. Bu şehir bizi şahsiyetlendirmiştir. Bu şehir bizi adam etmiştir. Bizler bu şehirde ekmeğimizi bulmuş evlat yetiştirmişizdir. Bu şehre karşı bizlerin sorumluluğu vardır. Bugün bu salon bir tarih yazıyor. Nasip olur da seçilirsem sizlerle birlikte bugün bir söz vermek istiyorum. Zonguldak Belediyesi’ni alacağız ve ilk yapılacak seçimlerde tekrar milletvekili çıkaracağız. Bu 3’üncü dönem İl Başkanlığı benim ustalık dönemim olacaktır. Hizmet ettiğim Türkiye Taş Kömürü Kurumu’ndan 14 Temmuz’da emekli oluyorum. Hem çalışıp hem siyaset yaparken performansımın yüzde 40’yla bugünlere geldim. Hem Zonguldak’ın, hem teşkilatın hem de genel başkanın takdirini kazanan bir il başkanı olarak karşınızdayım. Bundan sonraki dönemde Zonguldak Belediyesi başta olmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi iktidara gelmiştir. Siyasi tecrübem bunu gösteriyor. Bizler bu ülkeyi karşılıksız sevdik. Hiçbir çıkar, hiçbir menfaat beklemeden bugünlere geldik. Bu bakımdan bizlerden umut ve çözüm bekleyen bir Zonguldak var. Bizleri yalnız bırakmayan dava arkadaşlarıma, bizlere görev verecek olan delegelerimize, Zonguldaklı hemşerilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Kongremiz başta Zonguldak’ımıza hayırlar getirsin. Hepinizi seviyorum. Hepiniz benim dava arkadaşlarımsınız.” Hiçbirinizle husumetim yok, hiçbirinize şahsi kırgınlığım olmamıştır, olmayacaktır. Bu teşkilatları tekrar toparlayacağım. Zonguldak’a ve Ankara’ya uygun bir teşkilat ve milliyetçi ülkücü hareket yaratacağıma söz veriyorum.” (Haber/Yasemin Sarı)