Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 24 Haziran Çarşamba günü serinlemek için girdiği gölette boğularak hayatını kaybeden 14 yaşındaki Ayberk Topçu, gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.
Otopsi için dün Ereğli Devlet Hastanesine götürülen gencin cenazesi, otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Ayberk Topçu için Merkez Mezarlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye ailesinin ve yakınlarının yanı sıra Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile çok sayıda vatandaş ve köylüler katıldı. 
Ayberk'in naaşı, kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı. 

NE OLMUŞTU?
Edinilen bilgiye göre, 14 yaşındaki Ayberk Topçu, arkadaşları ile birlikte serinlemek için köyün yakınlarındaki derede yüzmek istedi. Ancak dereye giren Ayberk’in bir süre dereden çıkmadığını fark eden arkadaşları durumu köye gelerek yakınlarına iletti.
Asma Köprü mevkisine gelen çok sayıda köy sakini AFAD ve Kdz. Ereğli Belediyesi dalgıçları ile birlikte saatlerce Ayberk’i bulmaya çalıştı. Derinliği yer yer 4 metreye kadar çıkan bulanık suda arama çalışması yapan ekipleri 4 saat sonra Ayberk’in cansız bedenine ulaştı. Kıyıya çıkartılırken oğlunu kucağına alan baba Gökhan Topçu gözyaşlarına boğuldu. Vatandaşların yardımı ile 112 Sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınan Ayberk’in yapılan kontrollerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
14 yaşındaki Ayberk’in annesi Çiğdem ile babası Gökhan Topçu acıya daha fazla dayanamayarak baygınlık geçirirken, jandarma ekipleri kalabalığı sakinleştirmek için büyük çaba sarf etti. Derede boğularak hayatını kaybeden Ayberk’in cansız bedeni otopsi için sağlık ekipleri tarafından ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi morguna götürüldü.
Savcılık olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.