Zonguldak Sanat Tiyatrosu (ZST), ‘Ayıp Ettik’ adlı komedi oyununu 6 Ocak Cuma günü saat 19.00’da Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahneleyecek.

Uğur Yağcıoğlu’nun kaleme aldığı, Erhal Koltuk’un yönetmen koltuğunda oturduğu, kalabalık oyuncu kadrosuyla ‘Ayıp Ettik’ adlı komedi oyunu; cinselliğin, erotizmden uzak komik bir dille anlatılıyor. Oyun ise iki perdeden oluşuyor.

“BİZ BUNU KIRMAK İSTİYORUZ”

ZST olarak, bu sezon 3’üncü kez ‘Ayıp Ettik’ adlı oyunu sahneleyeceklerini söyleyen oyunun yönetmeni Erhal Koltuk, “Zonguldak Sanat Tiyatrosu Derneği olarak, Ayıp Ettik adlı oyunumuzu bu sefer Çaycuma’da sahneye koyacağız. Bu sezon bu oyunu 3’üncü kez oynayacağız. Bunun devamının gelmesini istiyoruz. Mümkün mertebe geniş kitlelere gitmek istiyoruz. Zonguldak’ta oyunlar uzun süre hazırlanır ve iki kez oynanıp, bırakılır. Böyle bir gelenek olmuştur. Biz bunu kırmak istiyoruz” dedi.

‘AYIP ETTİK’

Oyunun konusu ise söyle; Türkiye’nin Avrupa Birliğine girebilmesi için şartlar sunulur; bunlardan bir tanesi de ortaöğretim okullarında cinsel eğitim dersleri okutulmasıdır, fakat müfredat yoktur. Cinsel Eğitim konusunda müfredatı oluşturma görevi, geçmişlerinde iki sevgili olan fakat aldatma yüzünden ayrılmış ikiliye verilir. Adem ile Havva’dan başlayarak günümüze kadar kadın-erkek ilişkileri ile ilgili çeşitli örneklemelerin sunulduğu ve öpüşmenin bulunması, ilk Türk nasıl doğdu, aldatma ve yasaklı dönemde yaşanan eğlenceli eşleşmeler gibi konular ele alındı. Kadın-erkek ilişkilerinde nasıl başlayıp hangi evrelerden geçtiğini anlatıldığı komedi oyunu 6 Ocak Cuma günü saat 19.00’da Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenecek.

Aycan KARADAĞ