Zonguldak Sanat Tiyatrosu (ZST), yeni kadrosuyla ‘Ayıp Ettik’ komedi oyununu 2’nci kez sahneledi

‘Ayıp Ettik’ oyunu tekrar sahnelendi

 ZST’nin sahneye koyduğu ‘Ayıp Ettik’ tiyatro oyununu Pazartesi günü Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’de sahnelendi.

Uğur Yazıcıoğlu’nun kaleme aldığı, yönetmenliğini Erhal Koltuk’un üstlendiği ve kalabalık oyuncu kadrosuyla ‘Ayıp Ettik’ komedi oyunu; cinselliğin, erotizmden uzak komik bir dille anlatıldığı ve iki perdeden oluştu. Oyuna, tiyatro severler büyük ilgi gösterdi.

Oyunun konusuysa söyle; Türkiye’nin Avrupa Birliğine girebilmesi için şartlar sunulur; bunlardan bir tanesi de ortaöğretim okullarında cinsel eğitim dersleri okutulmasıdır, fakat müfredat yoktur. Cinsel Eğitim konusunda müfredatı oluşturma görevi, geçmişlerinde iki sevgili olan fakat aldatma yüzünden ayrılmış ikiliye verilir. Adem ile Havva’dan başlayarak günümüze kadar kadın-erkek ilişkileri ile ilgili çeşitli örneklemelerin sunulduğu oyunda öpüşmenin bulunması, ilk Türk nasıl doğdu, aldatma ve yasaklı dönemde yaşanan eğlenceli eşleşmeler gibi konular ele alındı. Kadın-erkek ilişkilerinde nereden nerelere gelindiğinin anlatıldığı oyunda kahkahalar havada uçuştu.

Oyunun sonunda ZTS ekibi, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla,  Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözünü pankarta yazıp, sahnede açarak öğretmenlere jest yaptılar.

Aycan KARADAĞ