Türkiye Kamu-Sen  İl Başkanı ve Türk Büro-Sen Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle karanfil dağıttı.

Bacıoğlu, ‘’ülkemizde de kadınların katliam boyutuna ulaşan şiddet olaylarıyla, eğitimsizlik, işsizlik, çocuk yaşta evlilik gibi köklü sorunlarla baş etmek zorunda olduğunu görmek bizleri derin bir üzüntüye sevk etmektedir’’dedi.

Kadir Bacıoğlu ve Türk Büro-Sen yöneticileri Kamil Bayrak, Levent Karanfil, Alaattin Korkmaz ile birlikte, Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), Zonguldak İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kur Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, Vergi Dairesi ve Valilik binasında çalışan kadınlara karanfil dağıtarak, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı.

‘’Kadınların eğitimsizlik, işsizlik, çocuk yaşta evlilik gibi köklü sorunlarla uğraşması gerçekten üzücü’’

Türkiye Kamu-Sen  İl Başkanı ve Türk Büro-Sen Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, kadınların katliam boyutuna ulaşan şiddet olaylarıyla, eğitimsizlik, işsizlik, çocuk yaşta evlilik gibi köklü sorunlarla baş etmek zorunda olduğunu görmek kendilerini üzdüğünü söyleyerek, ‘’Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde de kadınların katliam boyutuna ulaşan şiddet olaylarıyla, eğitimsizlik, işsizlik, çocuk yaşta evlilik gibi köklü sorunlarla baş etmek zorunda olduğunu görmek bizleri derin bir üzüntüye sevk etmektedir. Aslında ülkelerin genel gelişmişlik seviyeleri ile kadınların toplum içindeki yeri doğrudan orantılı bir seyir izlemektedir. Kadınların toplumsal yaşamdan en fazla soyutlandıkları toplumlar her alanda en geri kalmış ülkeleri oluşturmaktadır. Kadınların ekonomik, siyasi ve sosyal hayata en fazla katılım sağladığı ülkeler ise gelişmişlik seviyesinde de büyük bir ivme yakalamış olanlardır. Allah’ın kadınlara bahşettiği annelik sıfatı nedeniyle geri plana itilmesi, yeterli liyakate sahip olduğu halde hak ettiği görevlere getirilmemesi ve işten çıkarılacaklar listesinde en üst sıraya oturtulması asla ve asla kabul edilemez bir durumdur’’diye konuştu.

Emre Can BAYRAM