T.C. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı(BAKKA) ve Zonguldak Fotoğraf Derneği'nin düzenlediği “Bahar Bahar Zonguldak” Fotoğraf Yarışması sergisi Zonguldak Valilik binası girişinde açıldı

T.C. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Zonguldak Fotoğraf Derneği'nin düzenlediği “Bahar Bahar Zonguldak” Fotoğraf Yarışması Zonguldak Valisi Ali Kaban, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer TTK Genel Müdür Vekili Kazım Eroğlu ve Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel’in katılımıyla valilik binası girişinde açıldı. Açılışta açıklama yapan Kaban A Tipi’nin devralındığını ve sanat evi olarak kullanılacağını söyleyerek Modern Sanatlar Müzesi alanında ki çalışmalardan bahsederek şöyle konuştu:

“Zonguldak’ta Türkiye çapında daha önce yarışma yapılmadı. Şimdi iki yarışma yapılmış oldu. Öncelikle 23 Nisan ile İlgili Gökgöl ve Zonguldak konseptiyle Zonguldak’ın merdivenler kenti olduğunu vurgulayan bir çalışma yaptılar. Bunu yetiştirilmesi mümkün olmayan bir sürede yetiştirdiler. Onun da açılışını inşallah A Tipi’nde yapacağız. 23 Nisan ile ilgili çalışma süre kısıtlı olduğu için biraz sessizce bitti. Dedik ki anlamlı olsun 19 Mayıs’a da bir yarışma yerleştirelim. Onun adı da “Bahar Bahar Zonguldak” oldu. Harika fotoğraflar çıktı. 1 Mayıs’ta bir yıl sürecek olan yarışmamız başladı.  1 Mayıs 2017’de başlayıp 1 Mayıs 2018 de bitecek olan “12 Mevsim 12 Zonguldak” isimli yarışma devam ediyor. A Tipi’ni devraldık. Sayın Genel Müdürüm çok hızlı başladılar. Bu konuda TTK’nin katkıları hayatın içinde her yerde görülecek. Özellikle sanat alanında ki çalışmalara, desteklerin bundan sonra daha fazla olacağına inanıyorum. A Tipi bundan sonra bir sanat evi olarak kullanılmaya başlanacak. Bundan sonra sanatla ilgili konuk ağırlayacak bir merkez olacağını ifade etmek istiyorum. Bu anlamda katkılarından dolayı TTK’ye ve Genel Müdürümüze şahsında teşekkürü borç biliyorum. Sayın rektörümüz de sanat anlamında bugüne kadar çok destek verdiler. Rumbaki Konağı ile ilgili gelişmeler devam ediyor. Zonguldak Sanat Vakfı dün itibariyle kuruldu ve belgeleri mahkemeye iletildi. Kısa bir sürede onu da bitirip Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvurumuzu yaparak, Sanat Vakfı ile Rumbaki Konağı’nı da birleştirdiğimiz takdirde Modern Sanatlar Müzesi alanında ki çalışmamız hızla devam etmiş olacak.” (Haber/Yasemin Sarı)