Bahçelievler Mahallesinde devam eden doğalgaz çalışmaları vatandaşlar için tam bir çileye dönüştü. Doğalgaz şirketinin doğalgaz çalışması için açtığı çukurları kapatmaması nedeniyle Bahçelievler Mahallesi’nin yoları köstebek yuvasına döndü. Yine çalışmalar sırasında kapatılan yollar nedeniyle vatandaşlar mağdur olurken, bu konuda bilgi verilmeden çalışma yapılmasına tepki gösterdiler.

ÇALIŞMAYA GÖRE KAZILMIYOR

Doğalgaz çalışmaları yapan firma sadece yapacağı bölgeyi kazmak yerine geniş bir alan kazarak vatandaşın mağdur olmasına sebep oluyor. Bir bölgede çalışma yapılırken, diğer bölgede oturan vatandaşlar açılan çukurlar ve kazılan yollar nedeniyle günlerce mağdur oluyorlar. Bahçelievler sakinleri günlerce toz toprak içinde kaldıklarını, çalışma yapılmamasına rağmen yollarının perişan olduğunu belirttiler. Çalışma yapılan yerlerde ise işlerin bitmesine rağmen açılan yerlerin düzgün kapatılmaması nedeniyle vatandaşlar isyan noktasına geldi.

ÜNİVERSİTE – ÇARŞI ARASI YARIM SAAT

Yapılan çalışmalar sonrası yolların düzgün olarak kapatılmaması ve köstebek yuvasına dönen yollar nedeniyle dolmuşla çarşıya inmek isteyen vatandaşlar yarım saatte merkeze ulaşıyorlar. Mahallede kendi araçları ile ulaşımlarını sağlayan ise yollarla adeta savaş ederek merkeze yada evlerine ulaşıyorlar. Yine çalışmalar nedeniyle kapatılacak olan yolların önceden haber verilmemesi nedeniyle vatandaşlar çoğu zaman kaplı yollar karşı karşıya kalıp, üst üste gelen araçlar nedeniyle sokak aralarında mahsur kalıyorlar.

DENETİM YOK

Bahçelievler Mahallesi sakinleri düzenli bir çalışma yapılmadığını dile getirerek “Mahallede ne zaman çalışma olacak, neresi yapılacak, hangi saatler arasında yapılacak kimsenin bilgisi yok. Çalışma yapan şirket kafasına göre çalışıyor. Kazıyor, açıyor, yol kapatıyor, yaptığı işi bitirmiyor. Yollar köstebek yuvası şeklinde bırakılıyor. Bunu denetleyen kimsede yok. İşçilerin başında kontrol eden yok. Mahallemiz ve mahalleli kaderine terk e dilmiş durumda” dediler.

ESNAF DERTLİ

Bahçelievler Mahallesindeki esnaflar hırdavatçısından kuaförüne, manavından bakkalına, kıraathanesine herkes yol çalışmasından nasibini almış. Esnafların çoğu ise dükkanlarının önündeki çalışmalar nedeniyle işlerinin yarı yarıya düştüklerini ve bazı esnaflar ise sattıkları ürünlerinde tozlandığını söyledi. Mahalle sakinlerinden Hasan Çakmak: ‘’Yol rezalet her yer çukur içinde arabalarımız çukur içinden geçerken arızalanıyor. Yağmur yağdığında çamurdan geçilmiyor. Her yer toz toprak içinde” dedi. Diğer bir mahalle sakini İsmail Özdemir ise  “İşlerimiz yarı yarıya düştü. Toz, toprak ve sesten müşterilerimiz rahatsız oluyor. Yapılan çalışmalar düzeltilmeden bırakılıp gidiliyor” dedi.

VATANDAŞ’TAN BELEDİYEYE ÇAĞRI

Bahçelievler mahallesi sakinleri belediyeye çağrıda bulunarak kendilerinin bu esaretten kurtarılmasını istediler. Mahalle sakinleri “Biz çalışma yapılmasına karşı değiliz. Ama bir düzen içinde yapılmalı. Hangi bölge yapılıyorsa o bölge kazılmalı ve kazılan yerler iş bittikten sonra kapatılmalı. Bir yol kapatılacaksa önceden haber verilmeli. Mahalleli olarak mağdur oluyoruz. Araçlarımız perişan oldu. Okullar açıldı. Daha çok sıkıntı olacak. Yapılan işler denetlenmiyor. Kontrol edilmiyor. Lütfen bizi bu esaretten kurtarsınlar” diyerek belediye yetkililerine seslendiler.

Haber: Aykut Kara Fotoğraflar: Emre Can Bayram