Zonguldak‘ta son yıllarda artarak devam eden kaçak şebekeleri mafyalaşmaya doğru gidiyor. Polisin seyirci kaldığı iddia çetelerinin sayısı il genelinde 40’ı buldu… Kaçak oynatan bazı iddiacılar, çilerini İstanbul ve Ankara’da iddia oynatan çetelerine yüklü paralar karşılığında transfer ediyor. Lüks içinde yaşayan çetelerinin kazandıkları paralar dudak uçurtuyor… Zaman zaman yüklü miktarda paralar kazanan çilere kazandıkları parayı ödemekte güçlük çeken iddia şebekesi, bu kez de başka şehirlerden tahsilata gelen mafyatik isimlerle çatışma yaşıyor.

GÖRÜNTÜYE ÇEKİP TEHDİT ETTİLER!

Zonguldak’ta çetesinin geldiği son noktayı gösteren olay ise tehlikenin hangi boyutlarda olduğunu gözler önüne serdi. İddiaya göre; bir ulaştırma şirketinde muhasebeci olarak çalışan kişi şirket kasasından yüklü miktarda para transferi yaparak, kaçak oynadı. Zamana yayılarak binlerce liralık iddia oynayan muhasebeciyi aylar sonra fark eden işyeri sahibi, kaçak oynayan muhasebecisini ofiste sabaha kadar döverek konuşturdu. Muhasebecisine 2 bin lira vererek aynı kaçak çetesine gidip iddia oynamasını isteyen şirket sahibi, personelini bu olayı gizli kamerayla kaydetmeye zorladı.  

MAL VARLIĞINA ÇÖKTÜ!

Çekilen gizli kamera görüntüleriyle kaçak çileri tehdit eden ulaştırma şirketi sahibi, muhasebecisinin kasadan transfer yaptığı paranın 3-4 kat fazlasını şebekesinden istedi. Sitede bir daire, kent merkezinde ise bir büfeye el koyan şirket sahibi ayrıca çilerden yüklü miktarda senet aldı. Şirket sahibi polisin olası takibine karşı ise ev, büfe ve zorla imzalatılan senedi bir yakınının üzerine yaptırdı.  Olayın polise intikal etmesinden korkan çiler, İstanbul’da bağlantılı oldukları çetesine durumu aktardı. İstanbul’daki şebeke de paranın bir kısmını karşılayarak, olayın adli mercilere intikal etmesini engelledi. Polisin de kısmen bilgi sahibi olduğu olayla ilgili şuana kadar yasal bir işlem yapılmayışının üzerindeki sır perdesi ise hala aralanamadı.