Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Zonguldak ziyareti sonrasında başlayan ‘Davet’ tartışmalarına MHP’li Hamdi Ayan’da katıldı

“BAKANI BİZDEN KAÇIRDILAR”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Pazar günü Zonguldak’a yaptığı ziyaret sonrasında başlayan davet tartışmalarına MHP İl Başkanı Hamdi Ayan’da katıldı. Ayan yaptığı açıklamada, kendilerinin AKP İl Başkanlığı’na haber göndermelerine ve AKP’lilerin haberinin olmasına rağmen hiçbir davette bulunulmadığını dile getirdi. Ayan yaptığı açıklamada, “AKP İl Başkanlığı’na haber göndermemize rağmen biz buraya yine davet edilmedik, bilgileri olmasına rağmen bize de haber verilmedi. Bizden bakan Bey kaçırıldı. Kaçırdılar bakanlarını. Bundan sonra da canları sağ olsun. Demek ki hiç bir şey düzelmeyecek” dedi.

“HERŞEYİ MHP’DEN BEKLİYORLAR”

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında gerçekleştirilen Yenikapı mitingi sonrasında Yenikapı ruhunu devam ettirecek herhangi bir adım atılmadığını da vurgulayan Ayan, AKP tarafından her fedakarlığın MHP’den beklendiğini dile getirdi. Bakan Özhaseki’nin ziyaret sırasında Kozlu Belediyesi’ne verdiği kamyon sözü ve AKP İl Başkanı Zeki Tosun’un bir dahaki seçimlerde Zonguldak Belediyesi’ni kazanacaklarını söylemesinin incir çekirdeğini doldurmayacak şey olduğunu da sözlerin ekleyen Ayan, “Yeni kapı ruhunun devam etmesini bizlerden bekleyen AKP’den biz bir yaklaşım göremiyoruz. Hep fedakârlığı Milliyetçi hareket partisi mi yapacak? Zonguldak’ta çevre diye bir şey yok. Biz bunları dillendirecektir. Maalesef aynı tas aynı hamam. 14 yıldır değişen bir şey yok. Basından takip ettik, bir belediye başkanı kamyon istemiş, il başkanı belediyeyi alacağından bahsetmiş. İncir çekirdeğini doldurmayacak şeyler. Zonguldak’ın dertleri büyük. Dolayısıyla bunları sormak lazım. O bakana Zonguldak’ın sıkıntılı bir şehir olduğunu, yaşanabilir bir şehir olmaktan çıktığını söylemek lazım. Buralara devlet desteği istenmesi lazım. Biz böyle düşünüyoruz ama olmadı. Sayın bakan geldi gitti işte. AKP’lilerle oturdu, sohbet etti, sohbetini tamamladı ve gitti. Zonguldak’ın bir kazanımı olmamıştır” şeklinde konuştu.

“BAŞBAKANLARI DA GELSE DAVET BEKLEMİYORUZ’

Zonguldak’a gelen Bakanın bu şehrin vatandaşları tarafından seçilen Belediye Başkanı’nı ziyaret etmemesinden rahatsızlık duyan Hamdi Ayan, bundan sonra Başbakan bile kente gelse davet beklemediklerini söyleyerek, “Ben empati yapıyorum biz iktidarda olsaydık böyle mi yapardık diye. Samimi söylüyorum böyle yapmazdık. Sonuçta burada seçilmiş belediye başkanları var. Sizin siyasi partinizden olmasa da bu belediye başkanıdır. Valilik makamından sonra Zonguldak’ın temsil makamı Belediye Başkanlığıdır. Bir belediye başkanı da çağırılmaz mı, davet edilmez mi? Yok faks çekilmişte falan da filanda. AKP milletvekilleri nasıl seçilmişse belediye başkanı da Zonguldak halkı tarafından seçilmiştir. Bunlar külliyen topu taca atmadır. Ben üzülüyorum” ifadelerine yer verdi. (Açelya Beyazay)