Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Muhammed Ali Oflaz ve Bilgi İşlem Sorumlusu Muhammed Temli, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’yı ziyaret etti.

Ziyarette özellikle, üniversite öğrencilerinin Siber Güvenlik üzerine yaptıkları çalışmalar ve katıldıkları yarışmalara değinildi.

BAKKA Genel Sekreteri Muhammed Ali Oflaz, ziyarette “Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak birçok proje yürütüyoruz. Bunlardan biri de yüksek katma değer ortaya koyan sektörlerde istihdam sağlamaya yönelik olan üst düzey Siber Güvenlik Uzmanlarının yetiştirilmesi için “BAKKA Siber Güvenlik Uzmanı Yetiştirme Projesi, SiberVatan’dır. SiberVatan projesi ile ülkemizin ulusal stratejilerine hizmet ederken yetişmiş insan gücünü artırarak, dünya çapında 1,5 milyon siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanmasında bölgemizin de söz sahibi olmasını hedefliyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Mustafa Çufalı ise, üniversite olarak ajansın gençlere yönelik tüm çalışmalarında yanında olduklarını ve destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.